Türkiye Koronavirüs vaka sayısı ürkütücü boyutlara yükseldi!

koronavirüs

Dünya geneline bakıldığında 20 milyon civarında koronavirüs vakası görülmekle birlikte Türkiye Koronavirüs vaka sayısı çok ciddi boyutlara ulaştı. Peki ne oldu da vaka sayısı bu kadar yükseldi?

Herkesi bir şekilde endişelendirmeyi başaran Türkiye Koronavirüs vaka sayısı, her geçen gün biraz daha artış gösteriyor ve henüz kimse konuyla ilgili net açıklamalar yapamıyor. Üstelik vaka sayısının resmi rakamlardan çok daha yüksek olduğu söylentileri, tedirginliğin artmasına neden oluyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yaptığı açıklamalarla virüsün yeniden aratabileceğinin sinyallerini verdi.

Türkiye vaka sayısı giderek artıyor

Bugünkü hasta sayısının (10 Ağustos) 1.193 olduğunu ve bugün 62.219 test yapıldığını açıklayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca; her geçen gün durumun kötüye gitme ihtimaline sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye Koronavirüs vaka sayısı

Türkiye’de yapılan test sayısının 5 milyon 326 bin 35 olduğu ve toplam hasta sayısının 241 bin 997’ye ulaştığı ifade ediliyor. 5 bin 858 kişinin hayatını kaybettiği söylenmekle birlikte aynı zamanda iyileşen hasta sayısı da dikkat çekiyor. Bugüne kadar iyileşen hasta sayısı 224 bin 970 civarında ve bu oldukça iyi bir rakam.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Test sayımız salgın boyunca en yüksek olduğu seviyeye yakın. 60 yaş ve üzeri aktif hastaların toplam hasta içindeki oranı, ülke geneline bakıldığında, %20-25 aralığında seyrediyor. Gümüşhane ve Uşak, %35 ile bu açıdan en yüksek orana sahip” diyerek tabloyu netleştirdi. Maskesiz dolaşım ve önlemlere dikkat etmemek en büyük yayılma nedenleri arasında yer alıyor. Sizce daha başka hangi nedenlerden dolayı virüs yayılıyor? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.