Sağlık Bakanı Koca’dan korkutan koronavirüs açıklaması

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

BioNTech aşısı sürekli kullanım konusunda yeni bir tartışma başlattı. Görünen o ki bu virüsten hızlı bir şekilde kurtulmak kolay olmayacak. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Dünyanın en etkili aşılarından bir tanesi olarak bilinen BioNTech aşısı tartışmaların odağında yer almaya devam ediyor. Konu ile ilgili konuşma yapan firmanın ortağı ve baş tıbbi sorumlusu Özlem Türeci ilginç açıklamalarda bulundu. Ona göre eğer bu salgın grip gibi olursa her yıl aşı kullanmak zorunda kalacaklarını ifade etti.

Bağışıklığın artırılması için her yıl aşıya ihtiyaç var

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda koronavirüs aşısının aslında sadece 1 yıl kadar etkili olduğu görüldü. Bu hastalık karşısında güçlü durabilmek için 12 ay içerisinde 3 doz kullanmak gerekiyor. Aksi halde tam bir koruma sağlamıyor.

BioNTech aşısı sürekli

Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için BioNTech en etkili aşırı olarak görülüyor. Bilimsel araştırmalar mRNA aşılarının uzun vadede ne tür etkiler yaratacağını bulmaya çalışıyor. Ayrıca henüz net bir şekilde etkinlik süresi belli olmadı. Konuyla alakalı sadece tahmini değerlendirmeler yapılıyor.

Sağlık Bakanı Koca’dan korkutan koronavirüs açıklaması

Henüz yeni yeni aşılara devam eden ülkeler bunun ne kadar süre koruma sağlayacağını merak ediyordu. Yıldızlı liyakat nişanı kazanan Uğur Şahin ve Özlem Türeci bunların 12 ayda bir yenilenmesi gerektiğini düşünüyor. Fakat mutasyonlu virüsün bu etkiyi kırıp kırmayacağı ise net olarak bilinmiyor. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.