Otomobil fiyatları tekrardan güncelleniyor!

BMW i7 özellikleri

Ekim ayının sonunda gelen zamlara rağmen pek çok üretici Kasım ayı ile birlikte liste fiyatlarını tekrardan güncellemeye aldı. İşte konunun detayları.

Otomobil fiyatları tekrardan güncelleniyor! Bilindiği üzere ülkemizde aylık enflasyon verilerine göre otomobil fiyatları da güncellenir. Hatta enflasyon yükselse bile otomobil fiyatlarında bazen düşmeler gözlemleyebiliyoruz. Gerçi son 2 yıldır otomobil fiyatlarının düştüğünü gözlemlemek çok mümkün olmadı ama bu da başka bir makalenin konusu.

Geçtiğimiz ay içerisinde otomobil fiyatları iki defa güncellendi. İlk güncelleme klasik olarak ekim ayının başında gerçekleşti. Bu güncellemede bazı otomobil üreticileri ufak zamlar yaparken, bazıları ise kampanyalar dahilinde fiyat düşürdü.

Otomobil fiyatları tekrardan güncelleniyor!

Buraya kadar baktığımızda herşey normal. Çünkü her ay başı klasik olarak fiyatlar yeniden tanımlanır. Asıl beklenmedik olay ise Ekim ayında gelen ikinci güncelleme ile yaşandı. Malum, Ekim ayı içerisinde dolar yeni zirvelere yelken açınca otomobil üreticileri de zamları peşi sıra gerçekleştirdi.

ikinci el otomobil fiyatları

Özellikle Ekim ayının son haftasında, pek çok otomobil üreticisi fiyatını güncelleyerek önemli ölçülerde zamlar yaptı. Bu zamlar sonrasında genel kanı Kasım ayının başında bir güncelleme olmayacağı yönündeydi. Çünkü Ekim ayının son haftasında yapılan zamların ardından Kasım’ın hemen başında yeni bir zammın gelmesi ufak bir kaos çıkmasına zemin hazırlayabilir.

Hali hazırda pek çok otomobil üreticisi liste fiyatlarını güncellemeye almış durumda. Dileriz bu güncelleme sonrasında fiyatlar biraz daha alt seviyelere düşer. Yoksa tablo hiç de hoş bir yere doğru gitmiyor diyebiliriz.

Toyota, ilk tamamen elektrikli aracı bZ4X elektrikli SUV’yi tanıttı