Sağlık Bakanı Koca’dan korkutan koronavirüs açıklaması

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgını ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Koca’nın korkutan koronavirüs açıklaması.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınındaki mevcut durum hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Koca yaptığı açıklamada ülkemizde uygulanmaya başlayacak olan Rus aşısı hakkında da bazı bilgiler verdi. Ayrıca Koca artan vakalar karşısında Türkiye’nin hasta kapasitesinin sınırsız olmadığını da hatırlattı.

Sağlık Bakanı Koca’dan korkutan koronavirüs açıklaması

“Sağlık alt yapısının gücü büyük hasta yüklerini karşılasa da hiçbir kapasite sınırsız değildir” diyen Koca, “Yayılımı kontrol altına alarak sağlık sistemimizin üzerindeki yükü düşürmek zorundayız. Hastalar iyileştikten sonra hayatlarına kaldıkları yerden devam etmektedir. Oysa sağlık çalışanları her gün yeni hastalarla mücadele sürecine yeniden başlamaktadır. Bu yıpratıcı çevrimi kırmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“Mevcut mutasyonlar dışında yeni bir tür daha ortaya çıktı. Hindistan varyantı olarak bilinen yeni bir tür mutasyon daha tespit edilmiştir. Ülkemizde henüz bu varyant tespit edilmese de yine hızlı bulaşan bu varyanta karşı da tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda Hindistan’dan ve Hindistan temaslı seyahatlerden ülkemize giriş yapmak isteyen kişiler belirlenen yurtlarda karantinaya alınarak 14 gün gözetim altında tutulduktan sonra ülkeye girişlerine izin verilmektedir.

Aşı programımız Ramazan ayında planlanan hali ile devam etmektedir. Ramazan ayının başlaması ile birlikte aşı olmayı erteleyen vatandaşlarımızın sayısı artmıştı. Ancak, iftardan sonra da aşı olunabilmesi vatandaşlarımızın aşı randevularını erkenden alarak aşı olmalarını temin etti. Aşı tedariki ile ilgili olarak daha önce paylaştığım bilgilerde elimizdeki en iyi tedarik şartlarını en hızlı şekilde milletimizin hizmetine sunma gayretindeyiz demiştim. İki aşı türü şu an aktif olarak kullanılmakta ve bunların sayısını artırmaya yönelik çalışmalar da devam etmektedir. Çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini belirtmek isterim.

22 Nisan vaka sayısı açıklandı! İşte detaylar