Sağlık Bakanı özür diledi: “Bu hatayı yapmamalıydım”

Koronavirüs Hindistan mutasyonu

Koronavirüs ile mücadelede merkezde yer alan Sağlık Bakanı özür diledi. Yaptığının hatalı olduğunu ifade etti. İşte merak edilen detaylar.

Her geçen gün daha büyük bir tehlike haline gelen koronavirüs ile mücadele konusunda Sağlık Bakanı özür diledi. Peki ne oldu da böyle bir özür dilemeye ihtiyaç duyuldu. Yaptığı açıklamada cenazelerde sosyal mesafenin kalkacağını ön görmesi gerektiğini ifade etti. Onun eleştirildiği konu ise tam olarak buydu.

Tüm sağlık yetkilileri yaptığı uyarılarda genellikle sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca kalabalık ortamlardan ve kapalı mekanlardan uzak durulması özellikle vurgulanıyor. Her ne kadar bu tür kurallar çok önemsense bile yine de bazen kural ihlali yapılabiliyor. Bu tür ihlalleri Sağlık Bakanı yapınca işler daha olumsuz bir hal alıyor.

Sağlık Bakanı çok pişman oldu

Sağlık Bakanı hatırlayacağınız üzere YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç’ın cenazesine gitmişti ve bu durum büyük tepkiyle karşılandı. Ortaya çıkan tartışmalar sonucunda Sağlık Bakanı açıklama yapmak zorunda kaldı.

Sağlık Bakanı özür diledi

Bakan Koca, “Cenazelerde sosyal mesafenin kalkacağını öngörmeliydim. Bu benim kusurum. Bu nedenle ben vatandaşlarımdan özür diliyorum.” dedi. Böylece kendisini aklamak için geçerli bir sebep ortaya atmaya çalıştı. Ayrıca onunla ilgili önemli bir konuda daha tartışma çıktı.

Sağlık Bakanı Vaka Sayıları Konusunda Açıklama Yaptı: 5 Kat Artış Var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ücretsiz gönderilen aşılar için yaklaşık olarak 12 milyon dolar fatura kesildiğini söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise her şeyin hesabını verebileceklerini ifade etti. Bugünlerde bir süre daha Sağlık Bakanı hedef tahtasında olacak gibi görünüyor.