Mutasyonlu virüs sayısı bakın kaça yükseldi!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan mutant korona virüse karşı uyarıyor

Türkiye’deki mutasyonlu virüs sayısı birçok kişi tarafından merak ediliyordu. Sağlık Bakanı konuyla ilgili bazı önemli açıklamalar yaptı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Salgın sürecini yöneten ve tüm sorumluluğun kendisinde olduğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’deki mutasyonlu virüs sayısı hakkında bazı ayrıntılar verdi. Hatırlayacağınız üzere geçen hafta şehirler risk boyutlarına göre renklere ayrılmıştı. Özellikle mavi renk sayısı Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toplanmıştı.

Kırmızı renk ile ifade edilen çok riskli şehirler ise sadece 17 taneydi. Kısıtlamaların kaldırılmasından hemen sonra çok riskli olan illerin sayısı 36’ya yükseldi. Tek seferde bu kadar fazla artış yaşanması sadece kurallara uyulmaması ile açıklanamaz. Buradaki en önemli faktörlerden birisi de hiç şüphesiz mutasyonlu virüslerdir.

Mutasyonlu virüs sayısı her geçen gün artıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda, “Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41.488 B.1.1.7 (İngiltere) mutantı, 9 ilimizde toplam 61 B.1.351 (Güney Afrika) mutantı, 1 ilimizde 2 B.1.427 (California-NewYork) mutantı ve 1 adet de P.1 (Brezilya) mutantı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

mutasyonlu virüs sayısı

Küresel çapta yaşanan mutasyonların Türkiye’de görülmesi tabloyu daha vahim hale getiriyor. Konuyla alakalı bu açıklamalar aslında daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor. Hem Sağlık Bakanı hem de bilim kurulu üyeleri Twitter platformu üzerinden sık sık bilgilendirici paylaşımlarda bulunuyor.

Koronavirüs yasakları bitti! Restoranlar doldu taştı!

Mutasyonlar virüsler nedeniyle salgın bir türlü önlenemiyor. Bu nedenle eskisine oranla çok daha fazla dikkatli olmanızı öneriyoruz. Konuyla ilgili tüm fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.