Fahrettin Koca Koronavirüs aşısı hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu

Fahrettin koca koronavirüs aşısı

Sağlık Bakanı Fahrettin koca, koronavirüs aşısı ile alakalı herkesi ilgilendiren son derece önemli detaylara vurgu yaptı. Hadi gelin tüm ayrıntılara birlikte göz atalım.

Sağlık alanında en yetkili isim olan Fahrettin Koca, koronavirüs aşısı için yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Bildiğiniz üzere dünya genelinde çok hızlı bir şekilde artan vakalar meydana geliyor. Bu vakaların çok önemli bir bölümü Avrupa, Rusya, Türkiye ve ABD gibi ülkelerde yer alıyor. 

Son zamanlarda Türkiye salgının hızlı yayıldığı ülkelerden birisi oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli dile getirilen maske ve sosyal mesafe gibi kurallara rağmen ne yazık ki birçok vatandaş bu hastalığa yakalanıp hayatını kaybetti Şimdi ise tek çare aşı gibi görünüyor.

Aşı konusunda çok fazla spekülasyon var

Hem bilim kurulu hem de Sağlık Bakanı aşı ile alakalı çok ciddi bir politika yürütüyor. Bu politikanın merkezinde ise aşının Çin merkezli olmasının bir problem yaratmayacağı yönünde. Toplumun büyük bir çoğunluğu, aşının Çin’den gelmesi nedeniyle pek güvenilir olmadığını düşünüyor.

Fahrettin koca koronavirüs aşısı

  • Bu aşı inaktif virüs olarak adlandırılan bir yöntem ile geliştirildi.
  • Dünya genelinde üretilen aşılardan aslında çok daha pahalı bir yöntemle üretiliyor.
  • Çin aşısı olarak da bilinen bu aşı kesinlikle onay alınmadan insanlarda kullanılmayacak. Yani Türkiye’de onaylı bir aşı olması gerekiyor.
  • Bu açıdan herhangi bir ücret alınması düşünülmüyor.
  • Toplumda aşı ile alakalı bir mecburiyet olmayacak. Ancak bazı kurallar ile birlikte, insanların aşağıya mecbur bırakılabileceği ifade ediliyor.

Sağlık Bakanı tarafından yapılan açıklamalardan çıkan sonuçları bu şekilde sıralayabiliriz. Peki siz Çin aşısı ile alakalı neler düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.