Az kalsın yeni oyunda olmayacaktı!

123 30

Mart sonuna doğru piyasaya sürülen Resident Evil 4 Remake oldukça beğenildi ve oyun 4 milyonluk satış başarısı göstermeyi başardı. Geçtiğimiz günlerde yapımın ücretsiz DLC’si de yayınlandı. Şimdi de RE4 Remake hakkında ilginç bir detay ortaya çıktı.

Capcom için işler gayet iyi gidiyor. Resident Evil 4 Remake kısa sürede yüksek satış rakamına ulaştı. Satış başarısının ve oyunun bu kadar sevilmesinin arkasında, orijinal RE4’e sadık kalınmasının büyük etkisi var. Fakat asıl oyundaki ünlü bir repliğin, RE4 Remake’te olmayacağı ve son anda karar verildiği ortaya çıktı.

Söz konusu replik, oyunun giriş kısmında bulunuyor. Oyunu oynayanlar iyi bilirler, RE4’ün başında evde yaşanan olaylardan sonra Leon, köye giriş yapar. Burada sayıca fazla olan düşmanla kapışır. Kilise çanları çalmaya başladığında, sinematik gösterilir. Düşmanlar Leon’a saldırmayı bırakıp, kiliseye giderler. İşte bu kısımda Leon, “Herkes nereye gidiyor? Bingo” lafını söylüyor. Bingo repliği RE4 ve Leon’la özdeşleşmişti.

Leon S. Kennedy’yi seslendiren Nick Apostolides, IGN’e verdiği röportajda Bingo lafının Resident Evil 4 Remake’te belki de olmayacağını söyledi. Apostolides, “Farklı replikler söyleyip, birçok kayıt yapıyorsunuz. Böylece elinizde alternatifler oluyor. En uygun olan oyuna konuluyor. Oyunu oynayana kadar ya da tanıtımlar başlayana kadar böyle ilerlediğini bilmiyordum. Bingo yerine başka bir replik yazdılar. Birkaç kere de tekrar yaptık, ancak yeni replik yönetmene doğru gelmedi. “Biliyor musun? Bingo’yu atalım” dedi. Ben de “Gerçekten mi?” dedim. Sonra orijinal repliği yeniden kullanmaya karar verdi. Oyun bu sayede başlıyordu” açıklamasını yaptı.

resident evil 4 remake

Her ne kadar orijinal replik yerini korusa da, Capcom orijinal oyundaki Separate Ways içeriğini Resident Evil 4 Remake’te çıkardı. Separate Ways, ana hikayenin arkasında ne gibi detayların döndüğünü anlatan, birkaç saatlik oynanış sunan alternatif bir senaryoydu. Oyuncular Ada Wong karakterini yönetiyordu. İddia edilenlere göre bu ek senaryo, yıl sonuna doğru DLC olarak yayınlanabilir. Tabii ki bu DLC’nin ücretli olması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan The Mercenaries DLC’sinde de oynanabilir karakter olarak Ada Wong ve Albert Wesker yok. Orijinal yapımda The Mercenaries modunda söz konusu iki karakter de vardı.

The Marvels filminden beklenen fragman geldi