Alien serisinin efsane oyuncusu yeni filmde oynayacak mı?

alien romulus

Alien denildiği zaman akla gelen ilk isim Sigourney Weaver’dır. Ünlü oyuncu serinin ilk dört filminde Ellen Ripley karakterini canlandırmıştı. Weaver’ın yeni Alien filmi Alien Romulus’ta oynayıp oynamayacağı merak ediliyor. İşte bu konuyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Sigourney Weaver, Alien serisinin başkarakteri Ellen Ripley’e hayat verdi. Serinin 3. filminde Ellen Ripley hayatını kaybetmiş, ancak 4. filmde yani Alien Resurrection’da yeniden canlandırılmıştı. Resurrection filminden sonra Sigourney Weaver’ı bir daha Alien serisinde görmedik. Prometheus ve Alien: Covenant vizyona girdi. Weaver bu filmlerde de rol almadı. Birkaç hafta önce Alien Romulus isimli yeni projenin çekimlerine başlandığı haberleri geldi. Fede Alvarez tarafından yönetilen Alien Romulus‘un oyuncu kadrosu gençlerden oluşuyor. Her ne kadar filmin konusu sır gibi saklansa da, kulislerde klasik bir Alien senaryosuyla karşılaşacağımıza dair bir takım söylentiler var. Sigourney Weaver’ın bu filmde konuk oyuncu olarak yer alabileceği iddia ediliyor.

alien romulus

Beyaz perde de son zamanlarda bazı oyuncuların ünlendiği ve özdeşleştiği rollere geri döndüğünü, yeniden çevirim veya devam filmlerinde yer aldıklarını görüyoruz. Hollywood’un yeni trendi diyebiliriz. Jamie Lee Curtis ve Halloween buna örnek verilebilir. Neve Campbell, Scream 5’te oynamıştı. Courteney Cox da Scream 6’da geri döndü. Weaver’ın da Alien Romulus’te kısa süreli olarak görünmesi bile kesinlikle ilgi çekici olacaktır. Ancak bu dedikoduyu herhangi bir şekilde doğrulamanın yolu da yok.

alien romulus

Bunlarla birlikte Hollywood’ta dedikoduların arkası kesilmiyor. Ridley Scott ve David Giler’ın ismi belli olmayan, ilk Alien öncesindeki olayları anlatan isimsiz yeni bir film projesi var. Aslında bu film, Prometheus ve Covenant’ın yer aldığı üçlemenin son halkası olacak. Normalde Ridley Scott’ın Prometheus’un senaryosunu takip edeceği, ancak onay çıkmayınca senaryoyu değiştirdiği ileri sürülüyor. Alien: Covenant da bu şekilde ortaya çıkmış. İsmi belli olmayan yeni filmde Prometheus’ta gördüğümüz Engineer’larla ilgili daha fazla detayın olacağı ve Scott’ın istediği şekilde ilerleyeceği söyleniyor. Fısıltılara göre Ridley Scott, senaryo çalışmalarına çoktan başlamış ve zengin oyuncu kadrosu düşünüyormuş.

Az kalsın yeni oyunda olmayacaktı!