Resident Evil 4: Gold Edition Ortaya Çıktı

resident evil

Görünüşe göre Capcom, Resident Evil 4 Remake’in özel sürümünü çıkarmaya hazırlanıyor.

Capcom geçtiğimiz yıllarda Resident Evil ve farklı serilerdeki oyunların Gold dediğimiz özel sürümlerini çıkarmıştı. Gold sürümlerde oyunun kendisi, DLC’ler ve diğer ekstralar yer alır. Aynı durum Resident Evil 4 Remake için de geçerli olabilir. En azından böyle olacağına dair kanıt bulundu. Resident Evil 4: Gold Edition, Metacritic’te listelendi. Oyunun sayfasında çıkış tarihi de 9 Şubat 2024 olarak yazıyordu, ama sayfa kısa süre sonra yayından kaldırıldı. Gold Edition’da muhtemelen Separate Ways ek paketi, The Mercenaries DLC’leri, kostümler, VR modu olacaktır. Belki ekstra olarak FPS modu, yeni kostümler ve yeni silahlar da olabilir.

Geçtiğimiz aylarda sektör kaynakları başka bir hikaye DLC’sinin daha olabileceğini ileri sürmüştü. Capcom’un RE4’ün hikayesini biraz daha detaylandırmak istediği söyleniyordu. Belki Gold Edition içinde söz konusu DLC de olabilir. Ancak bunları şu anda doğrulamanın herhangi bir yolu yok.

Resident Evil 4

Capcom için işler bir hayli iyi gidiyor diyebiliriz. Şirket geçtiğimiz günlerde yeni satış rakamlarını açıkladı. Capcom’a göre Resident Evil Village çıktığından bu yana dünya çapında toplamda 8.7 milyon adet sattı. RE Village’in satışları bu sene başında 8.3 milyondu. Fakat oyun 2023 içinde 400 bin kopya daha satmayı başardı.

Resident Evil 7’nin çıkmasının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen satışları artmaya devam ediyor. RE7 bu sene içinde 300 bin kopya daha satarak toplamda 12.7 milyon adede yükseldi.

RE2 Remake 13.1 milyon, RE3 Remake 8 milyon ve RE4 Remake ise 5.45 milyon adet sattı. Eleştirmenlere göre RE4 Remake daha uzun dönemde RE7 ve RE2 Remake’in satışlarını geçebilir.

Meizu 21 Büyük İlgiyle Karşılandı