Resident Evil 4 Remake satış rekoru kırdı

resident evil 4

Resident Evil 4 Remake geçtiğimiz Mart ayında çıktı ve iki gün içinde 3 milyondan fazla sattı. Capcom haftalar sonra RE4 satışları hakkında yeni bir açıklama yaptı. Görünüşe göre oyun seri içinde rekora imza attı.

Capcom, Resident Evil 4 Remake’in 5 milyon satış rakamına ulaştığını duyurdu. Daha da şaşırtıcı olan RE4 Remake, Resident Evil: Village ile karşılaştırıldığında tahmin edilenden tam iki ay önce 5 milyonluk satış yapmayı başardı. Capcom oyunculardan son derece olumlu tepkiler aldığını ve yapımın çok beğenildiğini açıklarken, ücretsiz olarak yayınlanan The Mercenaries DLC’sinin de satışa katkı yaptığını da söyledi. Ufak bir dip not olarak 2005’te çıkan orijinal Resident Evil 4’ün bir yıl içinde 3 milyon satış rakamına ulaştığını da belirtelim.

resident evil 4

DLC’den konu açılmışken RE4 Remake: Separate Ways DLC’sinin sonbaharda çıkması bekleniyor. En azından dedikodular bu yönde. Geçtiğimiz Haziran ayında çıkan bir söylentide de sonbahar işaret edilmişti. Separate Ways, orijinal oyunda ana hikayenin arkasında ne gibi detayların döndüğünü anlatan, birkaç saatlik oynanış sunan alternatif bir senaryoydu. Oyuncular Ada Wong karakterini yönetiyordu. Ancak Japon oyun stüdyosu bu ek senaryoyu Resident Evil 4 Remake’te çıkardı. The Mercenaries DLC’sinde de oynanabilir karakter olarak Ada Wong ve Albert Wesker yok. Orijinal yapımda The Mercenaries modunda söz konusu iki karakter de vardı.

İlginç bir iddia daha var. Resident Evil 4 Remake’e Separate Ways dışında ek başka bir hikaye DLC’si daha gelebilir. İsimsiz sektör kaynakları tarafından ileri sürülenlere göre Capcom en baştan beri RE4’ün hikayesinden farklı detaylar sunmak istiyormuş. Bu yüzden de yeni bir hikaye DLC’sinin çıkabileceği söyleniyor. Oyunlarla ilgili paylaştığı sızıntılarla tanınan Dusk Golem’e göre RE serisinin yeni ana oyunu Resident Evil 9, muhtemelen 2024’te duyurulacak ve 2025’te piyasaya sürülecek.

Boat akıllı yüzük ile sağlık ve fitness takibi yapılabiliyor