Resident Evil 4 Remake VR’ın çıkış tarihi açıklandı

123 45

Capcom, Resident Evil 4 Remake’in VR modu için yeni video paylaştı ve ne zaman çıkacağını da resmi olarak duyurdu.

Japon oyun stüdyosu VR modunun 8 Aralık’ta PlayStation VR2’ye özel olarak ücretsiz yayınlanacağını açıkladı. Ayrıca PS5 için ücretsiz demo da olacak. Resident Evil 4 Remake’in VR modu tüm senaryoyu kapsıyor, sadece belirli bölümlerle sınırlı değil. Sense kumandaları farklı hareketlerle de kullanılıyor. Tabii ki bu hareketleri öğrenmek ve alışmak için oyunda atış poligonuna uğramak gerekli. Resident Evil 4 Remake, The Game Awards’da yılın oyunu dahil olmak üzere üc kategoride aday gösterildi.

Capcom için işler bir hayli iyi gidiyor diyebiliriz. Şirket geçtiğimiz günlerde yeni satış rakamlarını açıkladı. Capcom’a göre Resident Evil Village çıktığından bu yana dünya çapında toplamda 8.7 milyon adet sattı. RE Village’in satışları bu sene başında 8.3 milyondu. Fakat oyun 2023 içinde 400 bin kopya daha satmayı başardı.

Resident Evil 7’nin çıkmasının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen satışları artmaya devam ediyor. RE7 bu sene içinde 300 bin kopya daha satarak toplamda 12.7 milyon adede yükseldi.

resident evil 4

RE2 Remake 13.1 milyon, RE3 Remake 8 milyon ve RE4 Remake ise 5.45 milyon adet sattı. Eleştirmenlere göre RE4 Remake daha uzun dönemde RE7 ve RE2 Remake’in satışlarını geçebilir.

Oyun dünyasının en ünlü sızıntı kaynaklarından biri olan Dusk Golem, 2024’te Resident Evil serisine dahil yeni bir oyunun çıkmayacağını vurguladı. 4chan’de çıkan dedikoduları da yalanlayan Dusk Golem, Capcom’un bu yıl sonunda büyük bir oyun duyurusu yapacağını ve söz konusu oyunun da gelecek sene içinde piyasaya sürüleceğini belirtti. Dusk Golem temmuz ayında da Capcom’un yıl sonu bomba duyuru yapmaya hazırlandığını ifade etmişti.

Samsung Galaxy S24’ün bellek kapasitesi düşürüldü