Resident Evil 4 Remake’in ücretsiz DLC’si çıktı

123 19

Capcom, Resident Evil 4 Remake için The Mercenaries DLC’sinin sözünü vermişti. Japon oyun stüdyosu sözünü tuttu, ancak kırpılmış olarak tuttu. The Mercenaries, orijinaline göre eksik olarak geldi.

Resident Evil 4 Remake’in The Mercenaries DLC’si oyuncuların beğenisine sunuldu. Bu eklentide amaç, sınırlı süre içinde çok sayıda düşmanı yok edip, en yüksek puanı almak. Kazanılan puana göre silahlar, silahların eklentilerinin kilitlerini açabiliyorsunuz. Yıllardır RE oyunlarında olan bir oyun modu. The Mercenaries’i oynamak için RE4’nin ana senaryosunu bitirmek gerekiyor.

The Mercenaries DLC’sinde oynanabilir karakterler olarak, Leon, Luis, Krauser ve Hunk var. Harita olarak Village, Castle ve Island yer alıyor. Fakat DLC, orijinaline göre eksik içeriğe sahip. 2005’te çıkan asıl oyundaki The Mercenaries modunda, Albert Wesker ve Ada Wong karakterleri bulunuyordu. RE4 Remake’in DLC’sinde bu iki karakter yok. Bu durum bazı oyuncular tarafından eleştirildi. Albert Wesker ve Ada Wong’un iddialarda geçen Separate Ways DLC’siyle gelebileceği tahmin ediliyor. Separate Ways, orijinal oyunda yer alan ve Ada Wong’un hikayenin arka planında neler yaptığını anlatan ek bir senaryoydu.

resident evil 4

Capcom tarafından yapılan açıklamaya göre RE4 Remake, 4 milyonun üzerinde satış başarısı göstermeyi başardı. Oyunun bu kadar ilgi görmesinin ve sevilmesinin asıl nedeni, orijinal oyuna sadık kalması oldu. RE4 Remake genel olarak asıl oyundan kopmadı.

Resident Evil 4 Remake’te nadir görülebilecek kritik bir hata bulundu. 12. bölüm başında oyuncuların anahtar eşyayı alması gerekiyor. Eğer bu eşyayı alıp, bıçakla saldırı yaparsanız, oyunda ilerleyemiyorsunuz. Capcom oyundaki problemi Twitter’dan duyurdu ve hatanın tüm platformları etkilediğini söyledi. Japon oyun stüdyosu, söz konusu kritik sorunu ortadan kaldıran güncelleme üzerinde çalıştığını açıkladı. Capcom, oyuncuların hatadan etkilenmemesi için 12. bölümde anahtar eşyayı aldıktan sonra, bıçakla saldırı yapmaması gerektiğini belirtiyor. Söz konusu ilginç hata tüm platformları kapsıyor.

Resident Evil 4’le birlikte başka bir efsane beyaz perdeye geliyor