Resident Evil 4 Remake çıktı ancak içeriği kırpıldı

resident evil 4 remake

Capcom’un merakla beklenen oyunu Resident Evil 4 Remake nihayet oyuncularla buluştu. Yüksek inceleme notlarına RE4 Remake’le ilgili kötü bir haberimiz de var. Orijinal oyunda yer alan Separate Ways isimli ek bölüm, Remake’te yok. İşte detaylar…

Resident Evil 4 Remake çıktı, ancak eksik olarak çıktı. 2005’te çıkan orijinal oyunda, Ada Wong karakteriyle oynanan Separate Ways isimli ek bir senaryo var. Bu senaryo, ana hikayede olan bazı olayların arka planını anlatıyor. RE4’ü bitirince Separate Ways de açılıyordu. Fakat RE4: Remake’te Ada Wong’lu bu bölüm yok. Paylaştığı sızıntılarla ünlü Twitter kullanıcısı Dusk Golem de, Separate Ways’in bu sene sonunda ücretli DLC olarak çıkacağını belirtti. Capcom, Mercenaries modu ve PSVR2 desteği gibi güncellemelerin oyuna ücretsiz olarak ekleneceğini onaylamıştı. Fakat Separate Ways konusunda sessiz kalmıştı.

Resident Evil 4 Remake’in konusuna gelecek olursak, Amerika Başkanı’nın kızı Ashley Graham gizemli bir tarikat tarafından kaçırılır. Leon S. Kennedy de Ashley’i kurtarmak için İspanya’ya gönderilir ve böylece hikaye başlar. 2005’te çıkan orijinal RE4, zamanı için oldukça ses getirmiş ve fanları ikiye bölmüştü. Çünkü seride bir ilk olarak omuz kamerasına geçiş yapılmış, zombiler yerine farklı düşmanlar vardı. Ancak oyun çok sevildi ve rekor düzeyde satış başarısı gösterdi.

resident evil 4 remake

Orijinal yapımdaki Quick Time Event’lar(QTE), Remake’te yok. QTE yerine yan görevler var. QTE’yi kısaca açıklayacak olursak, ekranda belirli sırayla çıkan tuş simgelerine göre gamepad’teki düğmelere basmaya deniliyor. Bu özellik sadece gamepad’le değil, dokunmatik ekranlı cihazlarda da kullanılıyor. QTE yerine gelen söz konusu yan görevler bulmaca çözmek, enfekte olmuş NPC’yi öldürmek vs… gibi çeşitli amaçlardan oluşuyor.

RE4 Remake’te bıçağa daha çok vurgu yapılıyor. Orijinal oyunda Leon’un bıçağı kırılmıyordu. RE2 Remake’te bıçakların belirli dayanıklılığı vardı, işte bu durum RE4 Remake için de geçerli. Bıçaklar sınırlı sayıda ve zamanla kırılabiliyor. Bununla birlikte Ashley bir düşman tarafından kaçırıldığında oyuncu bıçak kullanarak, Ashley’nin kaçırılmasını engelleyebiliyor.

Tears of the Kingdom ön siparişlerde Breath of the Wild’ı geçti