Resident Evil 9’un Kapak Görseli Ortaya Çıktı

Resident Evil 4

Capcom kapalı kapılar ardında Resident Evil 9’u geliştirmeye devam ederken serinin remake oyunları hakkında da söylentiler ortalıkta dolanıyor. İlginç bir gelişme oldu. Bilinen bir alışveriş sitesinde Resident Evil 9 ve başka Resident Evil oyunları listelendi.

Play-Asia sitesinde Resident Evil 9: Revenant Shadows’la birlikte Code Veronica, Resident Evil Zero ve Resident Evil 5’in remake yani yeniden yapımlarına ait sayfalar keşfedildi. Her birinin de kapak görseli ve oyunla ilgili bazı açıklamalar var. Resident Evil 9’un sayfasında, “Capcom’un klasik serisinin son macerası. Bu oyun yeni bir hikaye, yeni karakterler ve tanıdık yüzlerin dönüşüyle tüyler ürpetici mirası devam ettiriyor” şeklinde açıklama var. Kapak görselinde ise iki karakter var. Bunlardan önde duran erkek karakter Leon Kennedy’e oldukça benziyor. Arkadaki kadın karakterin kim olduğu belli değil. RE9’un ana karakterinin Leon olduğu iddia ediliyor.

resident evil 9

Code Veronica’nın kutu görselinde oyunun sadece adı yazıyor. RE Zero’ın kapak resmi eski HD Remaster’dan alınmış. RE5 ise klasik kapak görseli de oyunun eski Gold sürümüne ait. Play-Asia sitesi henüz resmi olarak duyurulmamış oyunlar için arada sırada böyle özel sayfalar açıp, listeleyebiliyor. Sitenin daha önce listelediği bazı oyunlar doğru çıktı. Hem de kapak görselleri de gerçekti.

resident evil 9

Kısa süre önce ünlü sızıntı kaynağı Dusk Golem, Capcom’un Code Veronica ve Zero Remake üstünde çalıştığını, RE5’in geliştirilmediğini söyledi. Dusk Golem’e göre RE9 da bu yaz açıklanmayacak. Kaynak RE9 duyurusunun daha ileri tarihe atıldığını, çıkış tarihinin 2025 sonlarına hatta 2026’ya ertelendiğini belirtti. Dusk Golem’in dedikleri doğruysa önümüzdeki haftalar içinde RE Zero ve RE Code Veronica Remake duyurulabilir.

Capcom için işler de bir hayli iyi gidiyor. RE4 Remake 7 milyondan fazla sattı. Oyun 31 Aralık tarihinde 6,48 milyon adet satmayı başarmıştı. Satışlardaki artış RE4 Gold Edition’ın çıkmasından da kaynaklanıyor. Gold Edition’da ana oyun ve Separate Ways DLC’si dışında, The Mercenaries modu, çeşitli kostümler, filtreler, aksesuarlar ve silahlar diğer DLC’ler de bulunuyor. Bir aralar Capcom’un RE4 için ekstra hikaye içeren ek paket çıkaracağı iddia edilmişti, ancak böyle bir şey olmadı. RE serisinin toplam satışları da 150 milyondan 154 milyona yükseldi.

Silent Hill 2 Remake’in Çıkış Tarihi ve Türkiye Fiyatı