Resident Evil 4 Remake seride rekor kırdı! Ücretsiz DLC de yolda

resident evil 4 remake

Merakla beklenen Resident Evil 4 Remake cuma günü oyuncularla buluştu. Oyun büyük ilgi gördü. RE4 Remake, Steam verilerine göre seride en çok oynanan yapım olmayı başardı. Capcom’dan DLC müjdesi de geldi.

Steam verilerine göre Resident Evil 4 Remake, diğer Resident Evil oyunlarıyla karşılaştırıldığında en çok oynanan oyun oldu. RE4 Remake 140.240 eş zamanlı oyuncuyla zirvede yer aldı. Daha önce Resident Evil Village, 106.631 kullanıcıyla birinci olmuştu. Her iki oyun arasında kullanıcı sayısı olarak fark çok. Remake yapım, ABD’te Steam’de en çok ve en hızlı satan oyunlardan biri olmayı da başardı.

Capcom, RE4 Remake rüzgarını arkasına almışken ücretsiz DLC duyurusunu da yaptı. Japon oyun stüdyosu, Mercenaries modunun 7 Nisan’da güncellemeyle oyuna ekleneceğini açıkladı. Bu modu oynamak için oyunu bir kere bitirmek gerekiyor. Bununla birlikte orijinal oyunda yer alan Separate Ways isimli ek senaryo, RE4 Remake’te bulunmuyor. Ünlü sızıntı kaynağı Dusk Golem’e göre Separate Ways, bu sene sonunda ücretli DLC olarak çıkacak. Bu ek senaryo ana hikayede yaşanan bazı olayların perde arkasını Ada Wong’un gözünden anlatıyordu.

resident evil 4 remake

Resident Evil 4 Remake’in konusuna gelecek olursak, Amerika Başkanı’nın kızı Ashley Graham gizemli bir tarikat tarafından kaçırılır. Leon S. Kennedy de Ashley’i kurtarmak için İspanya’ya gönderilir ve böylece hikaye başlar. 2005’te çıkan orijinal RE4, zamanı için oldukça ses getirmiş ve fanları ikiye bölmüştü. Çünkü seride bir ilk olarak omuz kamerasına geçiş yapılmış, zombiler yerine farklı düşmanlar vardı. Ancak oyun çok sevildi ve rekor düzeyde satış başarısı gösterdi.

Orijinal yapımdaki Quick Time Event’lar(QTE), Remake’te kaldırıldı. Popülerliği kalmayan QTE’ler yerine yan görevler eklendi. RE4 Remake’te bıçağa daha çok vurgu yapılıyor. Orijinal oyunda Leon’un bıçağı kırılmıyordu. RE2 Remake’te bıçakların belirli dayanıklılığı vardı, işte bu durum RE4 Remake için de geçerli. Leon’un bıçağı kırılabiliyor, fakat tamir ediliyor. Bununla birlikte karakterin kullanabileceği çeşitli bıçaklar çevrede bulunabiliyor, ama sayılarının az olduğunu da belirtelim.

Diablo 4 ekran kartı katili oldu