Resident Evil 4’e ek paket mi geliyor?

Resident Evil 4

Capcom ilginç bir gelişmeye imza attı. Çoğu kişi yakın zamanda Resident Evil 4’le ilgili yeni bir duyurunun olacağını söylüyor. Belki de orijinal içerikte olan ama Remake sürümde yer almayan Separate Ways olabilir. İşte detaylar…

Resident Evil 4 Remake’e yakın zamanda yeni bir içerik eklenecek görünüyor. Oyunun Steam sürümüne 7 tane yeni başarım (Achievement) eklendi. Bu durum da dedikoduların ortaya çıkmasına neden oldu. Başarım puanlarının Separate Ways’le ilgili olabileceği ileri sürülüyor. Orijinal oyunda yer alan Separate Ways ana hikayenin arkasında ne gibi detayların döndüğünü anlatan, birkaç saatlik oynanış sunan alternatif bir senaryoydu. Oyuncular Ada Wong karakterini yönetiyordu. Aslında bu alternatif senaryonun yıl sonuna doğru çıkması bekleniyordu, fakat Capcom sürpriz yapabilir.

resident evil 4

Separate Ways dışında oyuna eklenebilecek iki seçenek daha bulunuyor. Bunlardan birisi The Mercenaries moduyla alakalı. Orijinal Resident Evil 4’te The Mercenaries’te Ada Wong ve Albert Wesker karakterleri var. Belki bu karakterler ve yeni ekstralarla birlikte The Mercenaries’te değişiklikler yapılabilir. Bunlar haricinde Capcom’un tamamen farklı yeni bir DLC duyurabileceği iddia ediliyor.

Resident Evil 4 Remake’in konusuna gelecek olursak, Amerika Başkanı’nın kızı Ashley Graham gizemli bir tarikat tarafından kaçırılır. Leon S. Kennedy de Ashley’i kurtarmak için İspanya’ya gönderilir ve böylece hikaye başlar. 2005’te çıkan orijinal RE4, zamanı için oldukça ses getirmiş ve fanları ikiye bölmüştü. Çünkü seride bir ilk olarak omuz kamerasına geçiş yapılmış, zombiler yerine farklı düşmanlar vardı. Ancak oyun çok sevildi ve rekor düzeyde satış başarısı gösterdi.

Orijinal yapımdaki Quick Time Event’lar(QTE), Remake’te kaldırıldı. Popülerliği kalmayan QTE’ler yerine yan görevler eklendi. RE4 Remake’te bıçağa daha çok vurgu yapılıyor. Orijinal oyunda Leon’un bıçağı kırılmıyordu. RE2 Remake’te bıçakların belirli dayanıklılığı vardı, işte bu durum RE4 Remake için de geçerli. Leon’un bıçağı kırılabiliyor, fakat tamir ediliyor. Bununla birlikte karakterin kullanabileceği çeşitli bıçaklar çevrede bulunabiliyor, ama sayılarının az olduğunu da belirtelim.

OnePlus yeni klavyesi ile beğeni topladı