Capcom uyardı! Resident Evil 4 Remake’te kritik hata bulundu

resident evil 4 remake

Resident Evil 4 Remake kısa süre önce piyasaya sürüldü ve büyük ilgi gördü. İki günde 3 milyonluk satış başarısı yakalan RE4 Remake, seride yeni rekorlara imza attı. Fakat yapımda oyuncuların canını sıkabilecek kritik bir hata keşfedildi. Capcom bu hatayla ilgili olarak oyuncuları uyardı, bir yama üzerinde çalışmaya başladı.

Resident Evil 4 Remake’te nadir görülebilecek kritik bir hata bulundu. 12. bölüm başında oyuncuların anahtar eşyayı alması gerekiyor. Eğer bu eşyayı alıp, bıçakla saldırı yaparsanız, oyunda ilerleyemiyorsunuz. Capcom oyundaki problemi Twitter’dan duyurdu ve hatanın tüm platformları etkilediğini söyledi. Japon oyun stüdyosu, söz konusu kritik sorunu ortadan kaldıran güncelleme üzerinde çalıştığını açıkladı ve oyunculardan da özür diledi.

Capcom, kritik hatanın ne olduğu ve nasıl önlenebileceği konusunda bildi verdi. Şirketten yapılan açıklama şu şekilde:

“12. bölüm başında ara sahne gösteriliyor. Bu sahne sonrasında oyuncular anahtar eşya alıyorlar. Ekranın sağ üst köşesinde bu eşyayı aldığınıza dair bildirim gelene kadar sakın bıçakla saldırmayın. Eşyayı aldıktan sonra envanter menüsüne girin. Key Items & Treasures kısmında anahtar eşyanın olup olmadığını kontrol edin. Eğer yoksa 12. bölümden önce kayıt ettiğiniz veriden oyunu yeniden yükleyin.”

Kritik hata can sıkıcı ve tüm platformları etkiliyor. Capcom’un yama için bekleteceğini sanmıyoruz. Büyük ihtimalle yakın zamanda Resident Evil 4 Remake için hata düzelme güncellemesi çıkacaktır.

resident evil 4 remake

Ücretsiz DLC geliyor

Capcom kısa süre önce RE4 Remake için DLC duyurusu da yaptı. Ünlü oyun yapımcısı, Mercenaries modunun 7 Nisan’da güncellemeyle oyuna ekleneceğini açıkladı. Bu modu oynamak için oyunu bir kere bitirmek gerekiyor. Bununla birlikte orijinal oyunda yer alan Separate Ways isimli ek senaryo, RE4 Remake’te bulunmuyor. Ünlü sızıntı kaynağı Dusk Golem’e göre Separate Ways, bu sene sonunda ücretli DLC olarak çıkacak. Bu ek senaryo ana hikayede yaşanan bazı olayların perde arkasını Ada Wong’un gözünden anlatıyordu.

Katlanabilir telefonlar çok daha popüler hale geliyor