Resident Evil 4 Remake Separate Ways DLC’si açıklandı

123 31

Resident Evil 4 Remake, orijinal oyuna göre eksik içerikle piyasaya sürüldü. Separate Ways isimli ek senaryo yoktu. Capcom’un Separate Ways’i DLC olarak çıkarması bekleniyordu. Sonunda resmi duyuru ve çıkış tarihi geldi.

Separate Ways DLC’si, Sony’nin State of Play etkinliğinde açıklandı. Bu DLC, Resident Evil 4‘ün senaryosunu tamamlarken, Ada Wong’un Leon’la paralel ilerleyen hikayesini içeriyor. Separate Ways orijinal oyunda yer alan bir ek senaryoydu. Oyunu bir kere bitirince açılıyordu ve birkaç saatlik oynanış sunuyordu. Fakat RE4 Remake’te yoktu. Separate Ways DLC’si 21 Eylül’de yani gelecek hafta çıkacak. Eski iddialarda eklentinin Kasım veya Aralık civarında çıkacağı ileri sürülmüştü.

resident evil 4

Capcom’un duyurusu sadece DLC ile sınırlı kalmadı. Mercenaries moduna Ada Wong ve Albert Wesker karakterleri geliyor. Bu iki karakter Separate Ways DLC’siyle birlikte çıkacak ve ücretsiz olarak oyuna eklenecek. Japon geliştiricinin önümüzdeki aylarda Mercenaries’e başka karakterler ekleyip eklemeyeceği belli değil. RE4 Remake VR modu da açıklandı. VR modu bu kış çıkıyor.

Resident Evil 4 Remake’e Separate Ways dışında ek başka bir hikaye DLC’si daha gelebilir. İsimsiz sektör kaynakları tarafından ileri sürülenlere göre Capcom en baştan beri RE4’ün hikayesinden farklı detaylar sunmak istiyormuş. Bu yüzden de yeni bir hikaye DLC’sinin çıkabileceği söyleniyor.

Oyınun konusuna gelecek olursak, Amerika Başkanı’nın kızı Ashley Graham gizemli bir tarikat tarafından kaçırılır. Leon S. Kennedy de Ashley’i kurtarmak için İspanya’ya gönderilir ve böylece hikaye başlar. 2005’te çıkan orijinal RE4, zamanı için oldukça ses getirmiş ve fanları ikiye bölmüştü. Çünkü seride bir ilk olarak omuz kamerasına geçiş yapılmış, zombiler yerine farklı düşmanlar vardı. Ancak oyun zamanında çok sevildi ve rekor düzeyde satış başarısı gösterdi.

Starfield için Cyberpunk 2077 benzeri mod geliyor