Ford yeni elektrikli SUV’unu tanıttı

ford explorer ev

Ford yeni elektrikli SUV modeli Explorer EV’yi resmen tanıttı. Amerikalı otomobil üreticisi, yeni elektrikli otomobilini sadece Avrupa’da satışa sunacak.

Bildiğiniz gibi son dönemde en hızlı büyüyen pazarlardan biri de elektrikli otomobil pazarı. Özellikle Tesla’nın bu alanda yakaladığı başarı, köklü otomobil üreticilerini de bu alana çekmiş durumda. Elektrikli otomobil pazarına oldukça iddialı bir şekilde giren bu köklü otomobil üreticilerinden biri de Amerikan otomobil devi Ford.

Bu pazarda daha etkili olabilmek ve hatta zamanla Tesla’yı geçerek liderliğe oturmak için önemli yatırımlar yapan Ford, elektrikli otomobillerine yenilerini ekliyor. Amerikalı otomobil üreticisi, bu hafta da yeni elektrikli SUV’u Explorer EV’yi resmen tanıttı. Volkswagen’in MEB platformunu kullanan bu crossover SUV, sadece Avrupa pazarında satışa sunulacak. Ford’un kendi memleketinde, yani ABD’de satılmayacak. Bu yeni elektrikli SUV’un piyasaya sürülmesi, Ford’un 2030 yılına kadar Avrupa pazarındaki tüm araçlarını tamamen elektrikli hale getirmek için yürüttüğü stratejinin bir parçası.

Ford elektrikli SUV

Tamamen elektrikli bir SUV olan Explorer EV, Ford’un tamamen elektrikli üçüncü aracı olma özelliğini taşıyor. Öte yandan araç Ford’un Avrupa pazarına özel olarak çıkardığı ilk tamamen elektrikli SUV olmasıyla da dikkat çekiyor.

Explorer Ford araçları için tanıdık bir marka olsa da aslında Explorer EV klasik Explorer’lardan oldukça farklı bir altyapıya sahip. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi araçta sadece Ford’un teknolojileri değil Volkswagen’in elektrikli otomobil teknolojileri de yer alıyor. Bu da aracı teknik özellikleri bakımından klasik Explorer’lardan ayırıyor.

Ford şimdilik yeni elektrikli SUV’u hakkında çok fazla detay paylaşmadı. Bu yüzden aracın menzili gibi önemli detaylar belirsizliğini koruyor. Ancak Ford aracın fiyatına dair önemli bir açıklama yaptı ve yakın gelecekte seri üretimine başlanacak olan bu aracın 45 bin avronun altında bir fiyata piyasaya sürüleceğini duyurdu.

ChatGPT’ye rakip olacak Google Bard erişime açıldı