Tears of the Kingdom ön siparişlerde Breath of the Wild’ı geçti

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Uzun süredir heyecanla beklenen The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, ön sipariş aşamasındaki performansıyla Breath of the Wild’ı bile gölgede bıraktı.

Pek çok kişi tarafından oyun tarihinin gelmiş geçmiş en iyi yapımları arasında gösterilen The Legend of Zelda: Breath of the Wild‘ın uzun yıllardır beklenen devam oyunu, nihayet oyun severlerle buluşuyor. 12 Mayıs’ta Nintendo Switch’e özel olarak oyun severlerle buluşacak olan yeni Zelda oyunu, kısa süre önce ön siparişe açıldı. Oyunun ön siparişe açılmasıyla birlikte, yeni Zelda oyunun ne kadar büyük potansiyele sahip olduğu da bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Çünkü yeni Zelda oyunu, ön sipariş aşamasındaki satış performansıyla Breath of the Wild’ı bile geride bıraktı. Japonya merkezli oyun dağıtım şirketi COMG tarafından paylaşılan veriler, devam oyununun ön sipariş aşamasındaki satış rakamlarının Breath of the Wild’ın önünde olduğunu gösteriyor. Üstelik oyunun çıkışına daha sekiz hafta varken. Bu da önümüzdeki sekiz hafta iki oyunun satış rakamları arasındaki farkın daha da açılacağı anlamına geliyor.

The Legend of Zelda Tears of the Kingdom 2

2017 yılında çıkan Breath of the Wild’ın Nintendo tarihinin en başarılı oyunlarından biri olması, Tears of the Kingdom’ın ön sipariş aşamasındaki bu başarısını daha da kıymetli kılıyor.

Nintendo, Tears of the Kingdom’da Zelda hayranlarını bu kez Hyrule diyarının ötesine, göklere çıkaracağını ve bunun da ötesine geçerek bu sevilen evrende yeni maceralar sunacağını söylüyor. Uzun süredir heyecanla beklenen oyunun oldukça yüksek olan beklentileri karşılayıp karşılayamayacağını bekleyip göreceğiz.

ChatGPT’ye rakip olacak Google Bard erişime açıldı