Ant-Man and the Wasp: Quantumania ikinci haftasında çakıldı

Ant-Man and the Wasp Quantumania

Ne eleştirmenleri ne de Marvel hayranlarını memnun edebilen Ant-Man and the Wasp: Quantumania, vizyondaki ikinci haftasında gişede çakıldı.

Bir dönem çıkardığı her yeni film hit olan Marvel, son dönemde eski günlerini mumla arıyor. Marvel filmleri hala yüksek hasılat rakamlarına ulaşıyor belki ama bu rakamlar gitgide düşüyor. Dahası son dönemde çıkan filmler Marvel Sinematik Evreni’nin en az beğenilen filmleri arasında yer alıyor. Buna bir de She-Hulk, Ms. Marvel, Hawkeye gibi Disney+ dizilerinin de beğenilmemesi ekleyince, MCU için alarm zillerinin çalmaya başladığı görülüyor.

İşte böyle bir dönemde vizyona giren Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Marvel’ın bu kötü gidişatı tersine çevirmesi için eşsiz bir şans sunuyordu. Çünkü filmin yeni Avengers filmine bağlanacak yeni bir ana hikayenin temellerini atacağı söyleniyordu. Yeni Ant-Man filmi Marvel Sinematik Evreni’nin yeni kötü adamı Kang’i hikayeye tam anlamıyla dahil ederek bu temeli attı atmasına ama ortaya çıkan sonuç sinema severleri pek memnun etmedi. Eleştirmenlerden oldukça düşük notlar alan film, izleyiciler tarafından da beğenilmedi. Bu durum filmin gişesine de yansıdı.

Ant-Man and the Wasp Quantumania

Marvel’ın hala oldukça sağlam bir hayran kitlesi olduğu ve bu kitle genelde ilk hafta salonlara akın ettiği için filmin ilk hafta gişe rakamları hiç fena değildi. Ant-Man and the Wasp: Quantumania’nın ilk hafta hasılatı Marvel’ın en iyilerinden olmasa da kabul edilebilir bir seviyedeydi. Ancak ikinci hafta çok farklı bir tablo ortaya çıktı. Filme gelen kötü eleştiriler sinema severleri filmi sinemada izlemekten caydırmış olsa gerek ki Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Marvel’ın bugüne kadarki en büyük ikinci hafta düşüşünü yaşadı. Filmin ABD’deki gişe hasılatı, ilk haftaya kıyasla yüzde 69 düşüş yaşayarak adeta çakıldı.

Normalde bu tarz filmlerde yüzde 50’nin üzerindeki herhangi bir ikinci hafta düşüşü kötü haber olarak görülürken yeni Ant-Man filminin yüzde 69’luk bir düşüş yaşaması, bu filmin Disney’e gişede zarar ettiren ilk Marvel filmi olabileceğini gösterdi. Ant-Man 3’ün gişede zarar edip etmeyeceğini önümüzdeki haftalardaki gişe performansı belirleyecek, ancak şu ana kadarki gidişat, bunun pekala mümkün olduğunu gösteriyor.

Apple, 2025’te iki yeni VR/AR başlığı çıkarabilir