Xiaomi 13 Lite piyasaya sürüldü

Xiaomi 13 Lite

Bu hafta Xiaomi 13 serisinin global lansmanını gerçekleştiren Xiaomi, bu seriye üçüncü bir model daha ekledi: Xiaomi 13 Lite.

Hatırlayacağınız gibi Xiaomi, yeni amiral gemisi akıllı telefonları Xiaomi 13 ve 13 Pro’yu aralık ayında piyasaya sürmüştü. Aralık ayındaki bu lansmanın ardından Çin’de satışa sunulan bu telefonlar, bu hafta da global pazara açıldı. Xiaomi 13 ve 13 Pro başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok bölgede bu hafta satışa çıkarken, Xiaomi bu seriye yeni bir model daha ekledi. Adından da anlaşılabileceği gibi Xiaomi 13’ün daha düşük maliyetli, daha düşük özelliklere sahip versiyonu olan Xiaomi 13 Lite, dün piyasaya sürüldü.

Xiaomi 13 Lite teknik özellikleriyle bir amiral gemisi akıllı telefondan ziyade orta segmente yakın duruyor olsa da Xiaomi 13’ün neredeyse yarısına denk gelen fiyatıyla oldukça iddialı geliyor. Yani anlayacağınız Lite modeli fiyat/performans bakımından orta segmentin en iddialı telefonlarından biri olmaya aday.

Xiaomi 13 Lite 2

Xiaomi 13 serisinin en yeni üyesi, Snapdragon 7 Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Xiaomi 12 Lite’de kullanılan Snapdragon 778G yonga setiyle kıyaslandığında Snapdragon 7 Gen 1 yüzde 20 daha güçlü bir GPU ve yüzde 30 daha güçlü bir A.I. performansı sunuyor. Bu yönüyle telefon öncülünün epey önünde yer alıyor.

Geçen yılki modelde de bulunan LPDDR4X RAM teknolojisini kullanmaya devam eden telefonun RAM kapasitesi 8 GB. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara iki farklı alternatif sunuluyor: 128 ya da 256 GB. Telefon Android 12 tabanlı MIUI 14 işletim sistemini kullanıyor.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza üçlü bir arka kamera sistemi çıkıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksellik Sony IMX766. Bildiğiniz gibi bu daha çok amiral gemisi telefonlarda gördüğümüz bir lens. Ona 8 megapiksellik geniş açılı lens ve 2 megapiksellik makro kamera eşlik ediyor. Dahası telefonun ön tarafında da çift kamera bulunuyor. 32 megapiksellik selfie kamerasına 8 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

Xiaomi 13 Lite, 6.55 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Telefonun bataryası ise 4500 mAh. Bu bataryanın 67W hızlı şarj özelliği ile batarya 40 dakikada yüzde 100 doluyor.

Apple, 2025’te iki yeni VR/AR başlığı çıkarabilir