Marvel çok sayıda filmi erteledi

marvel sinematik evreni

Marvel’da sular durulmuyor. Stüdyo bu kez de aralarında yeni Avengers filmlerinin de bulunduğu çok sayıda filmi ertelemek zorunda kaldı.

Bildiğiniz gibi yıllardır gişeyi Marvel filmleri domine ediyordu. Bu durum yakın zamanda da değişmeyecek gibi görünüyordu. Ancak ne olduysa oldu ve stüdyo için işler bir anda ters gitmeye başladı. Avengers: Endgame ile birlikte sinematik evreninde bir devri kapatan stüdyo, Iron Man ve Captain America gibi sembol kahramanlarını geride bıraktıktan sonra kurmaya çalıştığı bu yeni fazda istediği sonuçları alamıyor. She-Hulk, Ms. Marvel, Hawkeye gibi Disney+ dizilerinin beklentilerin altında kalması yetmezmiş gibi, son dönemde çıkan filmler de eskisi kadar iyi sonuçlar almıyor.

Thor: Love and Thunder, Black Widow ve Eternals’ın ardından Ant-Man and the Wasp: Quantumania da hayal kırıklığı yaratınca, Marvel’da işlerin yolunda gitmediği açıkça gözler önüne serildi. Stüdyo da bu durumun farkında olduğu için gelecek planlarını revize etti. Her yıl yayınlanacak proje sayısını azaltan stüdyo, öte yandan kamera arkasında da bazı önemli değişikliklere imza attı.

Marvel Avengers

Marvel bu hamlelerle birlikte kötü gidişatı tersine çevirmeyi umuyordu belki ama bu kez de Hollywood’daki senarist grevi devreye girdi. Hazırlık aşamasındaki pek çok projenin planlarını alt üst eden senarist grevi, Marvel’a da acımadı. Bunun sonucu olarak da aralarında yeni Avengers filmlerinin de bulunduğu pek çok MCU filmi ertelenmek zorunda kaldı. Stüdyonun vizyon tarihlerini değiştirdiği filmler şunlar oldu:

  • Deadpool 3, 8 Kasım 2024’ten 3 Mayıs 2024’e alındı,
  • Captain America: Brave New World, 3 Mayıs 2024’ten 26 Temmuz 2024’e ertelendi,
  • Thunderbolts, 26 Temmuz 2024’ten 20 Aralık 2024’e ertelendi,
  • Blade , 6 Eylül 2024’ten 14 Şubat 2025’e ertelendi,
  • Fantastic Four, 2 Mayıs 2025’e ertelendi,
  • Avengers: The Kang Dynasty, 2 Mayıs 2025’ten 1 Mayıs 2026’ya ertelendi,
  • Avengers: Secret Wars, 1 Mayıs 2026’dan Mayıs 2027’ye ertelendi.

Meta çalışanları Mark Zuckerberg’e güvenmiyor