Yeni iPhone SE’nin özellikleri ortaya çıktı

iphone se

Daha önceki iddialarda bu sene yeni bir iPhone SE’nin gelmeyeceği hatta Apple’ın SE serisini iptal etttiği ileri sürülmüştü. Ünlü analist Ming-Chi Kuo da SE serisinin rafa kaldırıldığına dair öngörüde bulunmuştu. Şimdi Kuo tahminlerini değiştirdi ve iPhone SE’nin geleceğini söylüyor. Hatta telefonun olası özelliklerine dair birkaç detay da paylaştı.

Apple kahini lakaplı Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan son bilgilere göre teknoloji devi, iPhone SE‘yi tekrardan geliştirmeye başladı. Birkaç ay önce Kuo, Apple’ın yeni SE’den vazgeçtiğini ve 2024’te de bu telefonun çıkmayacağını söylemişti. Farklı kaynaklardan gelen dedikodularda da Kuo’yu doğruluyordu. Ancak ünlü analist işlerin farklı hale geldiğini ve yeni SE modelinin çıkacağını belirtti.

Kuo’ya göre yeni SE’de, ince çerçeveli 6.1 inç’lik OLED ekran olacak. Standart iPhone 14’e benzeyecek. Satışta olan son SE modeli, 4.7 inç’lik kalın çerçeveli LCD ekrana sahip.

iphone se

Gelelim diğer bir detaya, 4. nesil SE modelinde Apple’ın kendi tasarımı olan 5G modemi yer alacak. Mevcut SE modeli de 5G’yi destekliyor, fakat Qualcomm’un Snapdragon X57 çipini kullanıyor. Şöyle bir ek bilgi daha verelim, Apple’ın kendi tasarımı olan 5G çipini yeni iPhone SE’de test etmek ve böylece Qualcomm’a olan bağımlılığını azaltmak istediği söylenmişti. Bazı tasarım sorunlarından dolayı 5G modemden vazgeçildiği iddia edilmişti. Kuo’nun yeni öngörülerini baz alırsak, Apple anlaşılan 5G modemle ilgili sorunları çözmüş.

Kuo, yeni iPhone SE’nin ne zaman piyasaya sürüleceği hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi. Önceki SE modelleri genelde mart nisan aylarında çıkmıştı, belki iPhone SE 4 de 2024 mart ayında çıkabilir. Bu telefonun Apple’ın ana ekran düğmesi ve Touch ID’ye sahip son iPhone modeli olması bekleniyor. Burada başka bir kaynak devreye giriyor. İsimsiz bir endüstri kaynağı iPhone SE 4’te Face ID teknolojisinin olabileceğini belirtmişti. Belki yeni SE modelinde Touch ID ve ana ekran tuşu yerine, Face ID’de görebiliriz. Ming-Chi Kuo’nun söyledikleri ve diğer kaynaklardan gelen bilgileri doğrulamanın herhangi bir yolu yok.

OnePlus, telefon sıcaklıklarını düşürebilen sıvı soğutma aksesuarını piyasaya sürüyor