PlayStation Plus’taki sistem değişikliği ters tepti

PlayStation Plus

Haziran ayında yenilenip Game Pass benzeri bir platforma dönüştürülen PlayStation Plus, bu değişimden sonra 2 milyon abone kaybetti.

Bildiğiniz gibi son dönemde abonelik sistemiyle çalışan oyun servisleri oldukça önemli hale geldi. Xbox ile yıllarca PlayStation’ın gölgesinde kalan Microsoft, Game Pass sayesinde bir anda oyun dünyasında büyük başarı yakaladı. Oyun dünyasındaki rekabeti konsollardan abonelik servislerine taşıyan Microsoft’un bu hamlesine kısa süre önce Sony’den cevap geldi. Sony, her ay kullanıcılara iki ya da üç ücretsiz oyun verdiği ve zaman zaman özel indirimler sunduğu PlayStation Plus servisini, Game Pass benzeri bir platforma dönüştürdü.

Netflix’in oyunlara özgü versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz bu sistemde, PlayStation Plus’ın yeni paketlerinden birini alarak platforma abone olan oyun severler, yüzlerce oyuna erişim sağlıyor. Game Pass ile Microsoft’a büyük başarı getiren bu sistem kağıt üstünde PlayStation için de oldukça uygun görünüyordu. Ancak bu yeni sisteme geçilmesinin ardından gelen ilk rakamlar, PlayStation Plus’ta yaşanan bu değişimin Sony’nin istediği gibi sonuç vermediğini gösteriyor.

PlayStation Plus

Sony’nin son mali çeyrek raporu kapsamında paylaştığı rakamlara göre PlayStation Plus servisi, haziran ayında yenilendiği günden bu yana 2 milyon abone kaybetti. PS Plus’ın 47.3 milyon olan toplam abone sayısı, 45.4 milyona düştü.

Sony, bu düşüşün PS Plus’ta yaşanan sistem değişikliğinden ziyade PlayStation oynama sürelerinde genel düşüşe bağlıyor. PlayStation Network de 102 milyon aylık aktif kullanıcı ile son iki yılın en düşük aktif kullanıcı sayısına düşmüş durumda. Sony bu genel düşüşü ise pandemi şartları biraz daha iyileştiği için insanların daha fazla dışarı çıkmasına bağlıyor. Öte yandan Sony’ye göre PS Plus’ın kullanıcı kaybetmesinin bir diğer sebebi de yeteri kadar güçlü bir tanıtım kampanyası yürütmemiş olmamaları. Yeterli tanıtım yapılmadığı için yeni sistemin çıkışında istenen momentum yakalanamadı.

Sebep ne olursa olsun, yeni PlayStation Plus’ın Sony’nin beklediği gibi bir çıkış yapamadığı kesin. Platformun bu gidişatını tersine çevirip çeviremeyeceğini bekleyip göreceğiz.

iPhone 14 Pro teslimatları gecikecek