Amazon Prime’da artık 100 milyon şarkı var

Amazon Prime

Amazon Prime kullanıcılarına sunulan şarkı kataloğu bir anda büyüdü. Artık Prime’da 100 milyon şarkılık dev bir şarkı katalogu var.

Amazon, dünya genelinde 200 milyondan fazla aboneye sahip olan Prime servisini kullanıcılar için daha cazip hale getirmeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi Amazon Prime aboneliği Prime Video servisi, ücretsiz teslimat ve özel indirimler gibi ayrıcalıklar sunuyor. Üstelik bunu da oldukça düşük bir ücret karşılığında yapıyor. Prime’ın Türkiye fiyatı sadece 7.90 TL. Ancak Amazon bununla da yetinmiyor ve Prime’a yeni içerikler ve ayrıcalıklar ekliyor. Bunun son örneği de Amazon Prime’a eklenen dev müzik kataloğu.

Amazon, bu hafta bir açıklama yaparak, 100 milyon şarkı barındıran dev bir şarkı kataloğunun Amazon Prime kullanıcılarına açılacağını duyurdu. Bu müzik kataloğuyla birlikte Amazon, Spotify ve Apple Music gibi müzik platformlarına sağlam bir alternatif sunabilir.

amazon music

Amazon Prime üyeliğiyle birlikte gelen Amazon Music’in içinde şu ana kadar da bir şarkı kataloğu yer alıyordu. Ama bu katalogda yaklaşık 2 milyon şarkı vardı. Amazon son yaptığı atılımla birlikte bu sayıyı bir anda 100 milyona çıkararak Prime’ı müzik dinlemek isteyenler için de önemli bir adrese dönüştürdü.

Amazon, Prime üyelerine podcast tarafında da yeni ayrıcalıklar sunacak. Platformdaki en popüler podcastlerin önemli bir bölümü Prime üyelerine reklamsız olarak sunulacak.

Öte yandan Amazon Music uygulaması da yenilenecek. Uygulamanın bu yeni halinde yer alan Podcast Previews bölümü, kullanıcıların podcastlerden kısa klipler dinleyerek yeni podcastler keşfetmelerine olanak sağlayacak.

iPhone 14 Pro teslimatları gecikecek