iPhone 14 Pro teslimatları gecikecek

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Çin’deki karantina uygulamaları Apple’ı etkilemeye devam ediyor. Son kapanmalar yüzünden iPhone 14 Pro teslimatları gecikecek.

Amerikalı teknoloji devi Apple, merakla beklenen yeni iPhoneları eylül ayında piyasaya sürdü. iPhone 14 serisinin satışa çıkmasıyla birlikte en çok hangi modelin ilgi gördüğü de belli oldu. Ön sipariş aşamasının mutlak yıldızı olan iPhone 14 Pro, sonraki dönemde de en çok ilgi gören iPhone 14 modeli olmaya devam etti.

Apple bu yıl iPhone 14’ün standart modeliyle Pro modeli arasındaki farkları önceki yıllara göre daha geniş tuttu. Pro modeli, standart iPhone 14’e kıyasla çok daha gelişmiş özelliklerle geliyor. Bu yüzden de Pro modeli çok daha fazla talep görüyor. Ancak talep bu kadar yüksek olunca bu talebi karşılamak da güçleşiyor. Özellikle de pandemi döneminin etkileri hala kendisini hissettirmeye devam ettiği için.

Yeni iPhone modellerini satışa sunmadan önce tedarik sıkıntısı yaşamaktan endişe eden Apple’ın korktuğu başına geldi. Bu hafta Çin’in bazı bölgelerinde yeniden karantina kurallarının uygulamaya konması, iPhone üretimini yavaşlattı. Bunun sonucu olarak iPhone 14 Pro teslimatlarının gecikmesi bekleniyor.

iphone 14 ​

Bildiğiniz gibi iPhone üretimi için Apple’ın işbirliği yaptığı şirketlerin başında Çin merkezli Foxconn geliyor. Bu yüzden Foxconn cephesinde yaşanan bir aksaklık, Apple’ı da ciddi şekilde etkiliyor. Bu hafta da tam olarak böyle oldu. Foxconn, Çin’deki yeni karantina uygulamaları yüzünden üretim tesislerinden bazılarını kapatmak zorunda kalınca, iPhone 14 üretimi de sekteye uğradı. Diğer iPhone 14 modellerinde elde stok bulunsa da, çok daha fazla rağbet gören iPhone 14 Pro’da böyle bir stoktan söz etmek mümkün değil. Bu yüzden bu kesinti bir süre stoklarda Pro modeli olmamasıyla sonuçlanabilir.

Interpol: MetaVerse yeni bir suç dünyası yaratabilir