Yeni çıkacak PS5 oyunu aynı gün PlayStation Plus’a gelecek

PlayStation Plus

PlayStation Plus son hamlesiyle Game Pass’e daha da ciddi bir rakip olacağını gösteriyor. PS5’e yeni gelecek bir oyun, daha çıktığı gün PS Plus’a da gelecek.

Sony, yıllardır farklı bir işleyişe sahip olan PlayStation Plus servisini bu yıl yeniledi ve Game Pass benzeri bir platforma çevirdi. PS Plus’ın bu yeni versiyonunda, Extra ya da Deluxe paketinden birine abone olan oyunseverler, yüzlerce oyunu barındıran bir oyun kataloğuna erişim sağladı. PS Plus her ne kadar Game Pass benzeri bir platforma dönüştürülmüş olsa da aslında Game Pass’in önemli özelliklerinden biri eksik kalmıştı. Çünkü Game Pass’e zaman zaman dikkat çekici oyunlar daha çıktıkları ilk gün gelirken, PS Plus’ın böyle bir uygulaması bulunmuyordu. Ancak görünen o ki bu durum yavaş yavaş değişebilir. Çünkü çok yakında PlayStation 5’e gelecek yeni bir oyun, daha çıktığı gün PlayStation Plus’a da gelecek.

teardown

Söz konusu bu oyun Teardown olacak. 2022 yılında PC’ye yönelik olarak yayınlanan Teardown, 15 Kasım’da yeni nesil konsollara, yani PlayStation 5 ve Xbox Series S/X’e gelecek. Oyunun PlayStation 5 versiyonu, daha yayınlandığı ilk gün PlayStation Plus’ın oyun kataloğuna eklenecek.

Bildiğiniz gibi Sony kısa süre önce PS Plus’ın abonelik ücretlerine ciddi bir zam yaptı. Oyunseverlerden tepki gören bu zam kararı, bundan sonra servisin daha da gelişeceği savunmasıyla savuşturuldu. Bu yüzden Sony’nin bu platformda bazı yenilikler yapması bekleniyordu. Görünen o ki Game Pass’in de zaman zaman yaptığı gibi bazı oyunları daha çıktıkları gün PS Plus’a eklemek de bu değişikliklerden biri olacak.

iPhone 15 Pro’nun neden ısındığı belli oldu