Facebook hissedarları Mark Zuckerberg’i kovmak istiyor

Mark Zuckerberg Instagram paylaşımı ile olay oldu

Facebook hissedarları, MetaVerse konusundaki ısrarıyla şirketi büyük bir krizin içine doğru sürükleyen Mark Zuckerberg’den kurtulmak istiyor.

Bildiğiniz gibi Facebook, ya da yeni adıyla Meta, artık gelecek planlarını MetaVerse projesini hayata geçiren şirket olma hayali üzerine kuruyor. Öyle ki şirket adını bile Facebook’tan Meta’ya çevirdi. Bu sanal dünyayı hayata geçirmek için yürütülen çalışmalara öncülük eden Meta, bu amaç doğrultusunda VR gözlükleri gibi gerekli teknolojilere dev yatırımlar yapıyor. Özellikle Mark Zuckerberg, tüm umutlarını bu projeye bağlamış durumda. Ancak Zuckerberg’in MetaVerse konusundaki bu hevesi, şirketin bazı çalışanları ve hissedarları tarafından paylaşılmıyor. Bu yüzden Meta içindeki huzursuzluk gitgide artıyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Meta’nın hissedarlarından olan bir yatırım bankacısı, açık bir mektup yayınlayarak Mark Zuckerberg’e seslenmiş ve yatırımcıların şirkete inancını kaybetmeye başladığını söylemişti. Bu açık mektupta, özellikle şirketin MetaVerse projesine yaptığı, şimdilik tamamen karşılıksız kalan yatırımların yarattığı dev maliyete dikkat çekilmişti. Paylaşılan son rakamlara göre Meta’nın MetaVerse projesine yaptığı yatırım şimdiden 36 milyar doları aşmış durumda.

Bu açık mektuptan sadece birkaç hafta bu kez de Bloomberg’de yayınlanan bir haber, Meta hissedarları arasındaki huzursuzluğu gündeme taşıdı.

Meta, yüz tanıma sistemi ile davalık oldu

Bloomberg’e göre bazı Meta yatırımcıları Mark Zuckerberg’e inançlarını tamamen kaybetmiş durumda. Hatta bunun da ötesinde Zuckerberg’i şirketin üstünde bir yük olarak görüyorlar. Bloomberg tarafından şirket içinden alınan bilgilere göre bazı hissedarlar, ellerinde olsa Mark Zuckerberg’i hemen kovarlar. Çünkü birçoğu ellerinde böyle bir yetki olmadığı için hayıflanıyor. Bildiğiniz gibi Meta kurulurken hissedarlarla oluşturulan finansal yapı, Zuckerberg’i zorla şirketten uzaklaştırılmasını neredeyse imkansız hale getiriyor. Bu yüzden yatırımcılar ne kadar istese de Zuckerberg’den kurtulmaları mümkün değil.

iPhone 14 Pro teslimatları gecikecek