PlayStation Plus kullanıcıları tepki olarak aboneliklerini iptal ediyor

PlayStation Plus

Sony’nin PlayStation Plus’ın tüm paketlerine zam yapması üzerine bazı PS Plus kullanıcıları tepki olarak aboneliklerini iptal etmeye başladı.

Bildiğiniz gibi oyun kulislerinde uzun süredir konuşulan zam haberi nihayet geçtiğimiz hafta resmiyet kazandı ve Sony, popüler oyun servisi PlayStation Plus’ın tüm paketlerine zam yapacağını duyurdu. En üst paketin yıllık abonelik ücretinde 40 dolara ulaşan bu zamlar, tahmin edebileceğiniz üzere PlayStation sahipleri tarafından hiç hoş karşılanmadı. Öyle ki Sony’nin bu kararına tepki olarak aboneliklerini iptal edenlerin sayısı hızla artıyor.

Reddit gibi sosyal ağlarda ve oyun forumlarında oyunseverler tarafından yapılan paylaşımlar, Sony’nin zam kararı sonrası aboneliklerini iptal eden PlayStation Plus kullanıcılarının sayısının hızla arttığını gösteriyor. Hatırlarsanız Netflix’in zam ve şifre paylaşım kararı sonrası Netflix için de benzer bir tepki ortaya çıkmıştı. Ancak Netflix günün sonunda bu kararından kârlı çıktı. Sony için de benzer bir tablonun ortaya çıkıp çıkmayacağını zaman gösterecek fakat en azından şimdilik bu karar ters tepmiş gibi görünüyor.

playstation plus

Hatırlarsanız Sony, her ay abonelerine iki ya da üç oyunu ücretsiz olarak verdiği ve zaman zaman özel indirimler sunduğu PlayStation Plus servisini, geçtiğimiz yıl Game Pass benzeri bir platforma dönüştürmüştü. Netflix’in oyunlara özgü versiyonu olarak tanımlayabileceğimiz bu sistemde, PlayStation Plus’ın yeni premium paketlerinden birine abone olan oyunseverler, PS Plus’ın oyun kataloğundaki yüzlerce oyuna erişim sağlıyor.

Globalde yarın uygulamaya konulacak olan bu zamların Türkiye’deki abonelik ücretlerine ne şekilde yansıyacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak dolar kurundaki hareketlilik yüzünden halihazırda zamlanması gündemde olan PS Plus paketlerinin globalde yaşanan bu zamlarla birlikte daha da yukarı çekilmesi çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

Sony Xperia 5 V resmen tanıtıldı