PlayStation 5 Pro Beklenenden Önce Çıkabilir

PlayStation 5 Pro

PlayStation 5 Pro hakkında ortaya çıkan yeni detaylar, Sony’nin yeni oyun konsolunu beklenenden önce satışa sunabileceğini gösteriyor.

Sony’nin PlayStation 5’i yenileme niyetinde olduğu ve PlayStation 5 Pro adını taşıyan bu yeni modelin yakında satışa sunulacağı neredeyse iki yıldır gündemde. PS5 Pro’nun yolda olduğu kısa süre önce resmi olarak açıklandı ama hala net bir çıkış tarihine sahip değiliz. Sony şimdiye kadar bu konuda resmi bir açıklama yapmadı. Aynı şekilde gelen sızıntılarda da net bir tarih verilmiyordu. Ancak oyun dünyasındaki genel kanı bu yeni konsolun çıkışından en az dört beş ay uzakta olduğumuz yönündeydi. Ne var ki gelen son bilgiler PlayStation 5 Pro’nun çıkışının beklediğimizden daha yakın olabileceğini gösterdi.

Gamescom 2024’ten sonra gelen sızıntılara göre, PS5 Pro’nun özellikleri daha şimdiden oyun geliştiricileriyle paylaşıldı ve Unreal Engine 5’in bu yeni konsolda PS5’ten daha iyi çalışacağı söylendi. Öyle ki bazı oyun geliştiricileri sırf bu yüzden oyunlarının çıkışını bir iki geciktirme kararı aldılar. PS5 Pro’nun daha güçlü bir GPU’ya ve daha hızlı bir RAM’e sahip olması sayesinde PS5’e kıyasla yüzde 45 daha iyi rendering performansı sunacağı söyleniyor. Ray tracing konusunda da Pro modeli çok daha iyi olacak. Oyun içi ışıklandırma konusunda çığır açan ray tracing teknolojisi, çok daha iyi görünen oyunlar ortaya çıkarıyor.

yeni PlayStation 5

Tüm bu detayları önceden öğrenme şansı yakalayan oyun geliştiricileri, aynı zamanda yeni konsolun ne zaman çıkacağını da öğrenme şansı yakaladı. Bu oyun geliştiricileri tarafından paylaşılan bilgilere göre Sony, PlayStation 5 Pro’yu ekim ayı sonu gibi resmi olarak tanıtacak. Kasım ayına geldiğimizde ise konsol raflardaki yerini almış olacak. Eğer bu iddialar doğruysa PS5 Pro’nun çıkışına üç aydan bile kısa bir süre kalmış demektir.

Katlanabilir iPhone Ertelendikçe Erteleniyor