PlayStation 5 Pro’nun Fiyatını Analistler Değerlendirdi

PlayStation 5 Pro

PlayStation 5 Pro resmi olarak tanıtıldı tanıtılmasına ama özelliklerinden çok fiyatıyla gündeme geldi. Peki bu durum satışları nasıl etkileyecek? Analistler değerlendirdi.

Bildiğiniz gibi bu hafta oyun dünyası için oldukça önemli bir etkinlik vardı. Sony, uzun süredir merakla beklenen PlayStation 5 Pro’yu bu hafta resmi olarak tanıttı. Ne var ki Sony’nin yeni nesil konsolu, gelişmiş teknik özellikleriyle ya da performansıyla değil, fiyatıyla gündeme geldi. Sony, PS5 Pro’nun 700 dolara satışa sunulacağını açıkladı. Bu rakam pek çok oyunsever tarafından çok yüksek bulundu. Ancak analistlerin raporları, bu fiyatın PS5 Pro’nun satışlarını çok da etkilemeyeceğini söylüyor.

Analistlere göre bunun birkaç önemli sebebi var. İlk olarak Xbox, yeni nesil oyun konsolundan önce bir ara model çıkarmayacak gibi görünüyor. Bu yüzden kullanıcıların fiyat olarak PlayStation 5 Pro’yu doğrudan kıyaslayacakları bir rakibi olmayacak. Bu alanda alternatif olmayacağı için, daha ucuz modele yönelmek gibi bir şey de söz konusu olmayacak.

playstation5 pro 2

Dikkat çekilen bir diğer nokta bu Pro modellerinin hedef kitlesi. PlayStation 4 Pro satışlarına baktığımızda, bu konsolların genel oyuncu kitlesinden ziyade, bu alanın meraklılarına hitap ettiğini görüyoruz. Yeni donanımlar konusunda hevesli kullanıcılar, PS4 Pro satışlarının önemli bölümünü oluşturuyor. Şimdi aynı kitlenin fiyatından bağımsız olarak PS5 Pro’ya da sahip olmak isteyeceği düşünülüyor.

Analistlerin dikkat çektiği bir diğer nokta da GTA 6’nın çıkışı. Bildiğiniz gibi GTA 6’nın önümüzdeki yıl oyunseverlerle buluşması bekleniyor. Son yılların en büyük, en heyecanla beklenen oyunu olan GTA 6’nın çıkışının konsol satışlarına da yansıyacağı düşünülüyor. Bu oyunu en iyi grafiklerle, olabilecek en iyi konsolda oynamak isteyen oyunseverlerin bir numaralı tercihinin PS5 Pro olacağı düşünülüyor.

PlayStation 5 Pro Tanıtıldı; Fiyatı ve Çıkış Tarihi Açıklandı