PlayStation 5 Pro Tanıtıldı; Fiyatı ve Çıkış Tarihi Açıklandı

PlayStation 5 Pro

PlayStation 5 Pro resmi olarak tanıtıldı. Sony, yeni nesil konsolunun fiyatını ve çıkış tarihini açıkladı. PS5 Pro, fiyatıyla hayal kırıklığı yaratabilir.

Oyunseverlerin, özellikle de PlayStation meraklılarının aylardır beklediği gün geldi çattı ve Sony, uzun süredir gündemde olan PlayStation 5 Pro’yu görücüye çıkardı. Yeni PlayStation, adında yer alan Pro ibaresinden da anlaşılacağı üzere standart modelden daha gelişmiş teknik özelliklerle geliyor. Ne var ki bu geliştirmelerin maliyeti de fiyat etiketine yansıyor. PS5 Pro, özellikleriyle olduğu kadar fiyatıyla da konuşulacak gibi görünüyor. Çünkü Sony yeni oyun konsolunu 700 dolara satışa sunacağını açıkladı.

26 Eylül’de ön siparişe açılacak olan PlayStation 5 Pro’nun teslimatlarına kasım ayında başlanacak. Sony’nin yeni oyun konsolu, daha önce gelen söylentilerde de belirtildiği gibi disksiz olarak geliyor. PS5 Pro’da sadece dijital versiyonun bulunması, oyun dünyasında da fiziki medyanın sonunun yakın olduğunu gösteriyor. Gerçi konsolun uyumlu bir şekilde çalıştığı 80 dolarlık bir disk okuyucusu haricen satılıyor.

playstation5 pro 2

PlayStation 5 Pro, tasarım olarak standart modele benzer bir tasarıma sahip. Ancak söz konusu teknik özellikler olduğunda çok daha gelişmiş özelliklerle geliyor. Sony, bunun açık ara bugüne kadar ürettikleri en güçlü konsol olduğunu söylüyor. Konsolda 2 TB SSD depolama alanı bulunuyor ki bu da standart modelin epey üstünde.

PS5 Pro’nun donanımsal anlamda en önemli farklarından biri çok daha güçlü bir GPU, yani grafik işlemcisi kullanıyor olması. Bu GPU’nun standart PS5’te kullanılandan hem yüzde 67 daha güçlü olduğu, hem de yüzde 28 daha hızlı bir hafızaya sahip olduğu söyleniyor. Bu da rendering hızını yaklaşık yüzde 45 arttırıyor. Sony bu sayede performans ile en iyi görüntünün aynı anda sunulabileceğini söylüyor.

PS5 Pro’nun standart modelden bir diğer farkı da gelişmiş Ray Tracing özelliği. Oyun için ışıklandırmaların kalitesini arttıran Ray Tracing teknolojisi, PS5 Pro’da bir adım daha ileriye gidiyor. Sony, bazı oyunlarda Ray Tracing hızının PS5’e kıyasla üç kat daha hızlı olacağını söylüyor.

Bir diğer önemli geliştirme de yapay zeka destekli upscaling teknolojisi. Nvidia’nın DLSS teknolojisine benzetilen bu teknoloji PlayStation Spectral Super Resolution adını taşıyor. Bu teknoloji, görüntüdeki detayı arttırarak görüntü kalitesini yükseltiyor.

Huawei Mate XT Tanıtıldı: Üç Kez Katlanabilen İlk Telefon