Katlanabilir iPhone Ertelendikçe Erteleniyor

katlanabilir iPhone

Katlanabilir iPhone ertelendikçe erteleniyor. Apple bir iPad olması beklenen ilk katlanabilir cihazının çıkışını 2026 başından 2027 sonuna erteledi.

Amerikalı teknoloji devi Apple, bugün teknoloji dünyasında piramidin en tepesinde yer alıyor olsa da sektöre öncülük eden şirketlerden biri olduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü söz konusu yeni teknolojiler olduğunda, Apple yıllardır rakiplerinin çok gerisinden geliyor. Yapay zekadan VR başlıklarına, katlanabilir ekranlardan çoklu kameralara, pek çok önemli konuda şirket rakiplerinin birkaç adım gerisinden seyrediyor. Sonunda bu alanlara el attığında genelde zirveye oynuyor ama bu yenilik konusunda epey zayıf olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Apple’ın bu sürekli geriden takip etme huyu, katlanabilir telefonlar konusunda da önüne önemli bir engel olarak çıktı. Samsung ve Honor gibi şirketlerin artık beşinci, altıncı nesil katlanabilir telefonlarını çıkardıkları şu dönemde, katlanabilir iPhone hala en az birkaç yıl uzakta görünüyor. Üstelik bu telefonun çıkışı sürekli daha ileriye atılıyor. Bu hafta gelen haberler, Apple’ın ilk katlanabilir cihazının çıkışını daha da ileriye attığını gösteriyor.

Apple katlanabilir telefon

Hatırlarsanız daha önce gelen haberlerde, Apple’ın katlanabilir iPhone çıkarmadan önce katlanabilir bir iPad çıkaracağını söylüyordu. Apple’ın planı, bu iPad/MacBook karışımı cihazı 2026’da çıkarıp, ilk katlanabilir iPhone’u da bir sonraki yıl çıkarmaktı. Ancak Apple konusunda en güvenilir kaynaklardan biri olan analist Ming-Chi Kuo, şirketin ilk katlanabilir cihazının çıkışını 2026 başından 2027 sonuna ertelediğini, hatta 2028’e bile bırakabileceğini söylüyor. Bu da ilk katlanabilir iPhone’un çıkışının da büyük ihtimalle 2028’e kalacağı anlamına geliyor.

Katlanabilir telefonların akıllı telefon pazarındaki payı bu kadar hızlı artarken Apple’ın 2028’e kadar bu alana giremeyecek olması, şirketin yenilik konusundaki zafiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.

PlayStation Plus’tan Çok Sayıda Oyun Ayrılıyor