Google Pixel 9a İlk Kez Görüldü

Google Pixel 9 Pro XL

Google Pixel 9 serisinin çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen yeni üyesi Google Pixel 9a, bugün sızdırılan görseller sayesinde ilk kez görüldü.

Bildiğiniz gibi Google, merakla beklenen Pixel 9 serisini bu ayın başında resmi olarak tanıttı. Bu seride standart model, Pro, Pro XL ve Pro Fold olmak üzere dört farklı model bulunuyordu. Ancak Google’ın Pixel 9 serisine dair planları henüz tamamlanmış değil. Çünkü şirket şimdi Google Pixel 9a adını taşıyan yeni bir model daha çıkarmaya hazırlanıyor. Bir süredir gündemde olan bu beşinci model, bugün ilk kez görüldü. Telefonun tasarımını gözler önüne seren iki görsel internete sızdırıldı.

Pixel 9a’nın sızdırılan bu ilk görselleri, telefonun arka kamera tasarımının daha önce tanıtılan dört modelden farklı olacağını gösteriyor. Pixel 9 serisinden çıkan ilk dört modelin arka kamera haznesi, çıkıntılı bir tasarıma sahip. Google Pixel 9a’da ise bu çıkıntı yok denemeyecek kadar küçük. Telefonun arka paneli neredeyse düz bir tasarıma sahip. Ön tarafa geldiğimizde ise, ekran çerçevesinin diğer Pixel 9 modellerinden biraz daha kalın olması dikkat çekiyor.

Google Pixel 9a

Google Pixel 9a’nın bu yıl bitmeden piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak telefonun tam olarak ne zaman tanıtılacağı ya da satışa sunulacağı henüz netlik kazanmış değil. Aynı şekilde telefonun teknik özellikleri hakkında bilinenler de oldukça kısıtlı. Ancak Pixel 9 serisinin diğer üyeleri gibi bu yeni modelin de Google’ın Tensor G4 yonga setini kullanması bekleniyor.

Google Pixel 9a 2

Katlanabilir iPhone Ertelendikçe Erteleniyor