Xiaomi Telefonlarda Tuş Devrini Kapatmaya Hazırlanıyor

Xiaomi

Xiaomi, telefonlarda bulunan fiziki tuşları tarihin tozlu sayfalarına karıştıracak yenilikçi bir akıllı telefon çıkarmaya hazırlanıyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, söz konusu akıllı telefonlar olduğunda, inovasyon konusunda bayrağı taşıyan birkaç şirketten biri olmaya devam ediyor. Hatırlarsanız daha dün Xiaomi’nin üç kere katlanabilir ekrana sahip telefonlar üzerinde çalışmaya başladığı ortaya çıkarmıştı. Bir yandan üç kere katlanabilir telefonlara geçmeye hazırlanan şirket, diğer yandan telefonlardaki tuşları tarihin tozlu sayfalarına karıştıracak yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Bildiğiniz gibi bugün artık telefonlarda tuşlar üç ya da dört fiziki tuşa düşürülmüş durumda. Genelde bir güç butonu ve ona eşlik eden iki ses butonu görüyoruz. Bazen onlara bir de fonksiyon tuşu eşlik ediyor. Ancak görünen o ki bu bile Xiaomi için çok fazla. Şirket şimdi tamamen tuşsuz yeni bir telefon geliştiriyor. Üstelik Zhuque kod adıyla geliştirilen bu telefonun önümüzdeki yılın ilk yarısında piyasaya sürüleceği söyleniyor. Yani bu yeni nesil telefonu görmekten o kadar da uzakta değiliz.

xiaomi 3

İşin ilginci bu fiziki tuşların yokluğunun tam olarak nasıl kapatılacağı henüz netlik kazanmış değil. Xiaomi’nin bu fiziki tuşların yerini el işareti kontrolleriyle, basınca duyarlı kenarlarla ya da sesli komutlarla doldurabileceği söyleniyor. Ama tam olarak hangisinin tercih edileceği bilinmiyor. Bunlardan iki ya da üçünün birlikte kullanılması da mümkün. Hatta bu ihtimal daha yüksek görünüyor. Örneğin güç tuşunun yerini basınca duyarlı bir kenar alırken, ses tuşlarının kontrolü için sesli komut ya da el işaretleriyle kontrol tercih edilebilir.

Zhuque kod adlı bu telefonun, henüz tanıtılmamış olan Snapdragon 8+ Gen 4 yonga setinden güç alması bekleniyor. Telefonun bir diğer dikkat çekici detayının da ekranın altına gizlenen selfie kamerası olacağı söyleniyor.

Katlanabilir iPhone Ertelendikçe Erteleniyor