PlayStation 5 Pro, Fiziki Medya Meraklılarını Üzebilir

PlayStation 5 Pro

Çok yakında tanıtılması beklenen PlayStation 5 Pro hakkında gelen son sızıntılar, Sony’nin fiziki medya meraklılarını üzeceğini gösteriyor.

Bildiğiniz gibi fiziki medya satışları her geçen yıl biraz daha düşüyor. Sadece film ve müzik tarafında değil, oyun dünyasında fiziki medyaya olan ilgi gitgide azalıyor. Dijital platformların yükselişiyle daha da hızlanan bu erozyon, şirketlerce de besleniyor. Artık pek çok şirket fiziki medyadan uzaklaşarak tamamen dijitale yöneliyor. Bunun son örneği de Sony olacak gibi görünüyor. Çok yakında PlayStation 5’in yeni bir versiyonunu çıkaracak olan Sony, PlayStation 5 Pro adını taşıyan bu yeni modelde, diskli bir versiyona yer vermeyecek gibi duruyor. Bunun yerine sadece dijital bir versiyonun çıkarılacağı konuşuluyor.

playstation 5 pro

PlayStation 5 Pro’nun tasarımı hakkında sızan en son bilgileri paylaşan Digital Foundry, Sony’nin bu yeni seride diskli bir model çıkarmayacağını, sadece dijital bir versiyonun çıkarılacağını öne sürdü. Bugün oyun satışları artık büyük ölçüde dijitale kaydığı için bu iddia çok da sürpriz olmadı. Ancak hala fiziki medya almayı sevenler için üzücü bir gelişme oldu.

Sony’nin sadece dijital kararının arkasındaki tek sebep, artık satışların büyük ölçüde dijitale kaymış olması. Çünkü hala fiziki kopya satın alan bir kitle de var. Ama bu kitle, konsola bir disk okuyucu eklemenin ekleyeceği ekstra maliyeti karşılayacak kadar büyük değil. PS5 Pro’nun maliyetini olabildiğince düşük tutmak isteyen Sony, disk okuyucuyu denklemden çıkararak maliyeti biraz daha aşağı çekmiş olacak.

Huawei Mate XT: Üç Kez Katlanabilen İlk Telefon