PlayStation 5 Pro’nun Çıkış Tarihi ve Fiyatı Nedir?

playstation 5 pro

PlayStation 5 Pro’nun tanıtım tarihi, çıkış tarihi ve fiyatını ortaya koyan bir iddia var. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

4chan’de anonim bir kaynağa göre PlayStation 5 Pro, 9 Eylül’de tanıtılacak. Kaynak Sony’nin PS5 Pro’yu blog yazısıyla duyuracağını belirtti. Eğer bu doğruysa Sony basın etkinliğiyle şatafatlı tanıtım yapmak yerine işleri biraz daha sade tutmak istiyor diyebiliriz. Kaynağın aktardıklarına göre PlayStation 5 Pro’nun çıkış tarihi 6 Aralık 2024. Fiyatlara gelecek olursak PlayStation 5 Pro’nun diskli modeli 699 dolar, dijital sürümü ise 599 dolar olacak. Karşılaştırma yaparsak Pro modeli standart PS5’e kıyasla 100 dolar daha pahalı. Yeni konsolda 1 TB’lık SSD yer alacak.

Sızıntının anonim bir kaynaktan gelmesi sorgulanabilir olsa da verdiği bilgiler mantıklı. Sonuç olarak PS5 Pro yeni bir konsol nesli değil. Mevcut PS5’in daha geliştirilmiş sürümü. Bu yüzden fiyatta artışın olması normal. Ayrıca yeni cihazın eylülde tanıtılacağına yönelik başka söylentiler de gündeme gelmişti. Sony’nin özel birkaç yeni oyunu PS5 Pro’ya sakladığı ve 2025’te duyurularının yapılacağına yönelik raporlar var.

PlayStation 5 Pro

Japon teknoloji devi diğer yandan oyunlardaki stratejisini de değiştirdi. Sony‘nin başkanı Hiroki Totoki şirketin oyun bölümünün kâr marjını yükseltmesi için agresif olmasını gerektiğini söyledi. Kârın bir kısmının PS’e özel oyunların PC’ye çıkmasıyla olabileceğini sözlerine ekledi.

Sony başkanı, “Bizim daha aktif şekilde çalışmamız ve oyunlar için agresif olmamız lazım. 1. parti oyunları çoklu platformda (Burada PC’yi kastediyor) yayınlayarak yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. Geçmişte 1. parti oyunların (Yani özel oyunların) ana amacı konsolu popüler hale getirmekti. Fakat çoklu platform daha fazla büyüme sağlayıp, kârın artmasına yardımcı olabilir” dedi.

Redmi 14C’nin sızdırılan fotoğrafı, cihazın özelliklerini ortaya çıkardı