PlayStation 5 Pro’nun Yolda Olduğu Artık Kesinleşti

PlayStation 5 Pro

Uzunca bir süredir gündemde olan PlayStation 5 Pro’nun yolda olduğu artık kesinleşti. Sony’nin oyun şirketleriyle paylaştığı detaylar ortaya çıktı.

Sony’nin PlayStation 5’i yenileme niyetinde olduğu ve PlayStation 5 Pro adını taşıyan bu yeni modelin yakında satışa sunulacağı neredeyse iki yıldır gündemde. Ancak hala Sony tarafından resmi bir açıklama yapılmış değil. Sony bu konuda sessizliğini koruyor olsa da bugün gelen son haberle birlikte PlayStation 5 Pro’nun yolda olduğu artık kesinleşmiş oldu.

Sony, geçtiğimiz günlerde oyun şirketleriyle iletişime geçerek, hazırlık aşamasındaki yeni oyunlarını PlayStation 5 Pro’ya uygun şekilde optimize etmelerini istedi. Bu da PS5 Pro’nun yakın bir gelecekte piyasaya sürüleceğini artık kesinleştirmiş oldu. Öte yandan Sony’nin oyun şirketleriyle paylaştığı bilgiler, bu yeni konsolun özelliklerine dair de yeni detaylar ortaya çıkardı.

yeni PlayStation 5

Trinity kod adıyla geliştirilen PS5 Pro, standart PlayStation 5’e kıyasla daha güçlü bir GPU’ya ve daha hızlı bir CPU moduna sahip olacak. Bu değişiklikler, konsolun ray tracing özelliği açıkken daha iyi performans sunmasını sağlayacak. Öte yandan bu güçlü GPU sayesinde özellikle belli başlı oyunlarda daha yüksek çözünürlük ve daha yüksek kare hızı sunulabilecek. Ancak Sony’nin oyun şirketleriyle paylaştığı bilgilere bakılırsa, Pro modelinin asıl odak noktası ray tracing olacak.

Oyun içi ışıklandırma konusunda çığır açan ray tracing teknolojisi, çok daha iyi görünen oyunlar ortaya çıkarıyor. Ancak tabii mevcut konsollarda ray tracing’i açmak bazı performans sıkıntıları doğurabiliyor. Ama eğer Pro modeli söylendiği gibi ray tracing ile iyi performans sunabilirse, oyun deneyimini epey yukarı çekecektir.

PlayStation Plus’a Nisan Ayında Gelecekler, Gidecekler Belli Oldu