Sony Yeni Bir PlayStation Etkinliği Duyurdu

playstation 5 pro

Japon teknoloji devi Sony, PlayStation 5 hakkında teknik bir sunumun yapılacağını açıkladı. Etkinlik ne zaman olacak? PlayStation 5 Pro’la ilgili bir şeyler açıklanabilir mi? İşte detaylar…

Sony’nin açıklamasına göre 10 Eylül Salı günü yani yarın PlayStation 5 için bir etkinlik gerçekleşecek. Bu etkinlik aslında teknik bir sunum ve 9 dakika sürecek. Japon şirket sunumun “PS5’e ve oyun teknolojisindeki yeniliklere odaklanacağını” belirtmekle yetindi. Bu arada şunu da belirtelim sunumu PlayStation 5’in baş mimarı olan Mark Cerny yapacak.

Sunumda uzun zamandır dedikodusu yapılan PlayStation 5 Pro‘yu görebiliriz. Geçtiğimiz haftalarda farklı kaynaklardan gelen raporlarda PS5 Pro’nun eylülde tanıtılacağı ve aralık ayında çıkacağı ileri sürülmüştü. Hatta çıkış tarihi olarak 6 Aralık 2024 verildi. Söylentilere göre PlayStation 5 Pro’nun diskli modeli 699 dolar, dijital sürümü ise 599 dolar olacak. Karşılaştırma yaparsak Pro modeli standart PS5’e kıyasla 100 dolar daha pahalı. Yeni konsolda 1 TB’lık SSD yer alacak.

PlayStation 5 Pro

Digital Foundry, PS5 Pro’nun sızıntı özelliklerine göre analiz yaptı ve cihazın şimdiye kadar ki en güçlü konsol olacağını iddia etti. Sony’nin planlarını yakından takip eden bir kaynak da Digital Foundry’nin analizini ve sızıntı raporları doğrulayan açıklama yaptı. Neler olacağını ise yarın gerçekleşecek olan özel etkinlikte öğreneceğiz.

Diğer yandan Sony, DualSense’in fiyatını da sessizce artırdı. DualSense’in farklı renklerdeki modellerinin fiyatı ABD’deki birçok yerde ve daha da önemlisi Sony’nin resmi mağazası PlayStation Direct’te 5 dolar arttı.

Canon, EOS C80 İle Profesyonel Sinema Kamerası Çözümlerini Genişletiyor