Nothing Phone 2 performans testinde görüldü

Nothing Phone 2

11 Temmuz’da resmi olarak tanıtılacak olan Nothing Phone 2, tanıtıma kısa süre kala Geekbench performans testinde görüldü.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü ve davetiye sistemiyle sattığı ilk akıllı telefonu Nothing Phone (1) ile istediği başarıyı yakalayan Nothing, bu yıl da yeni akıllı telefonunu kullanıcılarla buluşturacak. OnePlus’ın kurucusu olan Carl Pei’nin kurucusu olduğu Nothing’in merakla beklenen yeni telefonu Nothing Phone (2), 11 Temmuz’da resmi olarak tanıtılacak. Kısa süre sonra da kullanıcılarla buluşacak. Yine davetiye sistemiyle satılması beklenen Nothing Phone 2’nin tanıtımına günler kala, telefon Geekbench performans testinde karşımıza çıktı. Geekbench veri tabanında yer alan veriler telefonun teknik özellikleri hakkında daha önce ortaya çıkan bazı bilgileri doğrularken, telefonun performansına dair de daha net bir fikre sahip olmamızı sağladı.

Nothing Phone 2

Daha önce gelen bilgiler, Nothing Phone (2)’nin Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alacağını ve bu yonga setine tercihe göre 8 ya da 12 GB LPDDR5 RAM’in eşlik edeceğini göstermişti. Ayrıca UFS 3.1 depolama teknolojisi kullanan telefonda dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara 128 ya da 256 GB olmak üzere iki seçenek sunulacağı söyleniyordu. Geekbench’te yer alan bilgiler de bunları doğruluyor. Telefonun Geekbench performans testinden geçen versiyonu Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alıyor ve 12 GB RAM’e sahip. Ayrıca telefonun Android 13 işletim sistemini kullandığı görülüyor. Nothing Phone 2, Geekebnech’in tek çekirdekli performans testinden 1733 puan, çok çekirdekli perfromans testinden ise 4207 puan aldı.

Nothing’in yeni telefonu 6.7 inçlik AMOLED ekranla geliyor. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenileme hızı 120 Hz olacak. Telefonun ekranının altında bir parmak izi sensörü yer alacak. Telefonun üçlü arka kamerasının ana lensinin 50 megapiksel olacağı söyleniyor. Buna bir geniş açılı lens ile derinlik sensörü gibi yardımcı bir lensin eşlik etmesi bekleniyor. Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 4700 mAh’lık bir batarya ve kablosuz şarj özelliği çıkıyor ama şarj hızı henüz netlik kazanmış değil.

Threads’te şimdiden 95 milyon paylaşım yapıldı