Nothing Phone 1’in Avrupa fiyatı belli oldu

Nothing Phone 1

Davetiye sistemiyle satılacak olan Nothing Phone 1’in Avrupa’da satışa sunulacağı fiyat sızdırıldı.

OnePlus’ın kurucusu olan Carl Pei’nin yeni şirketi Nothing, merakla beklenen ilk akıllı telefonu Nothing Phone 1’i geçtiğimiz günlerde ön siparişe açtı. Ancak şirket ilk telefonunun satışı konusunda ilginç bir strateji uyguluyor. Her isteyen Nothing Phone (1) için sipariş veremiyor. Bunun için bir davetiyeniz olması gerekiyor. İlk davetiyenin sahipleri Nothing’in topluluk üyeleri oldu. 25 dolarlık kaporayı yatırarak yerlerini ayırtan kişiler, 12 Temmuz’da telefon satışa sunulduğunda, sipariş verme hakkına sahip olacaklar. Elbette kapora olarak ödenen bu 25 dolar sipariş verildiğinde telefonun fiyatından düşülecek.

Nothing’in ilk telefonunu satın almak isteyen diğer herkesin davetiye almak için başvuruda bulunması gerekiyor. Nothing, telefonunun çıkışının ardından bekleme listesindeki kişilere sırasıyla davetiye gönderecek.

Nothing Phone

Nothing Phone 1 davetiye sistemiyle satışa sunulduğu ve satışlar 12 Temmuz’a başlamayacağı için telefon resmi olarak tanıtıldığı halde fiyatı belli olmamıştı. Ancak belirsiz kalan bu detay da sonunda netlik kazandı.

İlk olarak Amazon Almanya’da ortaya çıkan, kısa süre sonra Reddit’te dolaşmaya başlayan ilan, Nothing’in ilk akıllı telefonunun Avrupa’da 469 eurodan başlayan fiyatlarla satışa çıkacağını gösterdi. Telefonun 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonunun fiyatı 469 euro. 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip versiyon ise 549 euroya raflardaki yerini alacak.

Snapdragon 778G+ yonga seti kullanan Nothing Phone 1 performans olarak Samsung Galaxy A73 ve Moto Edge 30’a yakın duruyor. Ancak telefonun fiyatı ise daha çok Google Pixel 6 ve Samsung Galaxy S21 FE gibi daha üst segment telefonlara yakın. Anlayacağınız Nothing’in telefonu aynı fiyat aralığındaki pek çok telefondan daha düşük bir performans vadediyor. Şirket performans konusundaki bu açığını tasarım ile kapatmayı hedefliyor belli ki.

Elon Musk Twitter paylaşımlarını kesti