Threads’te şimdiden 95 milyon paylaşım yapıldı

Meta, Threads aramasında bazı konuları engelliyor

Görünen o ki Twitter’ın başı belada. Meta’nın Twitter’a alternatif olarak sunduğu yeni sosyal medya platformu Threads’te bir günde 95 milyon paylaşım yapıldı.

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından sosyal medya kullanıcıları arasında oluşan memnuniyetsizlik, yeni bir sosyal medya ağının hayatımıza girmesi için alan içti. Tahmin edebileceğiniz gibi internet şirketleri de bu boşluğu doldurabilmek için hızlıca harekete geçti. Mastodon ve Bluesky gibi sosyal medya ağlarının da oldukça iddialı olduğu bu yarışta öne geçen ise Meta oldu. Facebook ve Instagram’ın sahibi olarak halihazırda sosyal medya pazarını domine eden Meta, Twitter’a rakip olması için hazırladığı yeni sosyal medya ağı Threads’i bugün kullanıma açtı.

Threads’in yayına girmesiyle birlikte kullanıcıların bu platforma karşı nasıl bir tutum sergileyeceği de yavaş yavaş belli oldu. Görünen o ki Twitter’ın başı belada. Çünkü Meta’nın yeni sosyal ağı daha ilk günden inanılmaz rakamlara ulaştı. Şimdiden 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan platformda daha ilk günden 95 milyon paylaşım yapıldı. Bu yeni sosyal ağın daha ilk günden böylesine büyük rakamlara ulaşmış olması, kullanıcıların Twitter’dan uzaklaşmaya can attığını da göstermiş oldu.

threads 2

Threads’in en büyük avantajı arkasında Meta gibi bir sosyal medya devinin olması. Meta, Instagram’ı kullanarak Threads’i bir anda milyonlarca kullanıcıya ulaştırdı. Çünkü Instagram kullanıcılarının bu yeni sosyal ağda hesap açması için tek bir butona basmaları yeterli oluyor. Kullanıcılar bir anda Threads hesabına da sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda istedikleri takdirde Instagram’da takip ettikleri herkesi de bir anda bu yeni platformda da takip edebiliyorlar. Bu da yeni bir platforma geçince normalde kullanıcıları uğraştıran takipçilerini yeniden toplama derdinden kurtarıyor. Nitekim Netflix ve Amazon gibi hesaplar daha ilk günden milyonlarca takipçiye ulaşmış durumda.

İlk merak aşaması geçtikten sonra bu sosyal ağın nasıl bir performans sergileyeceğini bekleyip göreceğiz. Ancak şu ana için gidişat Twitter için çok iyi görünmüyor. Çünkü artık çok güçlü bir rakipleri var.

iQOO Neo 7 Pro resmen tanıtıldı