iPhone 15’in üretimine önümüzdeki ay başlanacak

iphone 15

Analist Jeff Pu tarafından paylaşılan son bilgilere göre Apple merakla beklenen iPhone 15 serisinin seri üretimine önümüzdeki ay başlayacak.

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın Vision Pro ile yıllar sonra yepyeni bir cihaz çıkarması, Apple cephesinde tüm gözlerin bu cihaza çevrilmesine sebep oldu. Son dönemde gündemi en çok meşgul eden Apple cihazı Apple Vision Pro oldu. Ancak bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor. Çünkü iPhone 15 serisinin çıkışının yaklaşmasıyla birlikte odak yavaş yavaş yeni iPhonelara kaymaya başlıyor. Nitekim son dönemde yeni iPhone ile ilgili sızıntıların sıklığı artmış durumda.

Hatırlarsanız daha birkaç gün önce yeni iPhoneların fiyatına dair ilk detaylar gün yüzüne çıkmıştı. Bu kez de iPhone 15’in üretimine dair ilk detaylar paylaşıldı. Görünen o ki Apple zaman kaybetmeden yeni iPhoneların üretimine başlamak istiyor. Çünkü gelen son bilgiler, iPhone 15 serisinin üretimine ağustos ayında başlanacağını gösteriyor.

iPhone 15 Pro

Haitong International Tech Research şirketinde görevli bir analist olan Jeff Pu, yeni iPhone’un seri üretimine ağustos ayında başlanmasını beklediğini açıkladı. Apple, 2023’ün ikinci yarısında satışa sunmak üzere 84 milyon yeni iPhone üretmeyi hedefliyor. Amerikalı teknoloji devinin bu hedefine erişmesi için bir an önce seri üretime başlaması gerekiyor. Aksi takdirde geçtiğimiz yıl iPhone 14 Pro ile yaşadığına benzer bir stok problemiyle karşı karşıya kalabilir.

Eğer Jeff Pu’nun söyledikleri doğru çıkarsa iPhone üretiminde ciddi bir artış yaşanacak demektir. Çünkü bu yılın ikinci yarısı için üretilmesi hedeflenen 84 milyon iPhone, bir önceki serinin aynı dönemdeki üretimine kıyasla yüzde 12 daha fazla. Bu da Apple’ın yeni iPhoneların satışlarından daha da umutlu olduğunu gösteriyor. Artan fiyatların Apple’ın bu beklentilerini nasıl etkileyeceğini bekleyip göreceğiz.

Threads’te şimdiden 95 milyon paylaşım yapıldı