Nothing Phone 2 resmen tanıtıldı

Nothing Phone 2

Uzun süredir heyecanla beklenen Nothing Phone 2, bugün düzenlenen etkinlikle resmen tanıtıldı. Telefonun tüm özellikleri netlik kazandı.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü ve davetiye sistemiyle sattığı ilk akıllı telefonu Nothing Phone (1) ile istediği başarıyı yakalayan Nothing, aynı başarıyı bu yıl da tekrarlamak istiyor. Bu amaç doğrultusunda bir süredir Nothing Phone 1’in halefi üzerinde çalışan şirket, bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemimizi meşgul eden yeni telefonu Nothing Phone 2’yi bugün düzenlediği etkinlikle resmen tanıttı. Böylece telefon hakkında merak edilen tüm sorular da cevap bulmuş oldu.

OnePlus’ın kurucusu olan Carl Pei’nin yeni şirketi olan Nothing’in yeni telefonu, daha önce de açıklandığı üzere Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Hatırlarsanız Carl Pei, telefonun Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setini kullanacağını aylar önceden açıklamıştı.

nothing phone 2 3

Nothing’in yeni telefonunun 6.7 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacağı söyleniyordu. Ekran boyutu doğru çıksa da ekran türünün farklı olduğu anlaşıldı. Çünkü Nothing Phone 2, 6.7 inçlik LTPO OLED bir ekrana sahip. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenileme hızı 120 Hz. Ekranın altında bir de parmak izi sensörü yer alıyor. Ekranın üzerindeki kamera deliğinde ise 32 megapiksellik Sony IMX615 sensör yer alıyor.

Arka tarafa geldiğimizde ise karşımıza 50 megapiksellik Sony IMX890 çıkıyor. OIS ve EIS destekli bu kameraya 50 megapiksellik bir de geniş açılı lens eşlik ediyor. Nothing Phone 2 kamera tarafında gelişmiş HDR özellikleriyle öncülünden ayrılıyor.

Nothing Phone 2 tasarımsal olarak öncülünü bir hayli andırıyor olsa da bazı farklılıkları yok değil. İlk olarak daha kıvrımlı bir tasarıma sahip ki Nothing’in bunun telefonun kavrayışını çok daha rahat hale getireceğini söylüyor. Öte yandan telefonun arka yüzündeki LED ışıklarında kayda değer bir artış yaşanmış olması da dikkat çeken bir diğer detay oluyor. Bu LED ışıkların bildirimler ve ses kontrolü gibi işlevler için de devreye gireceği söyleniyor.

Nothing yeni telefonunda kullanıcılara iki farklı RAM ve dahili depolama alanı seçeneği sunuyor. RAM olarak kullanıcılar 8 ya da 12 GB RAM arasında tercih yapabiliyor. Dahili depolama tarafındaki iki seçenek ise 128 GB ve 256 GB. Son olarak batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 4700 mAh’lık bir batarya çıkıyor. Telefonun şarj hızının 45 W’a çıktığı görülüyor. Kablosuz şarj hızı ise 15 W’ta kalmış durumda.

Nothing Phone 2

Nothing Phone 2 performans testinde görüldü