Asus ROG Phone 7D performans testinde görüldü

ASUS ROG Phone 7D

Çok yakında kullanıcılarla buluşması beklenen ASUS ROG Phone 7D, Geekbench performans testinde görüldü.

Akıllı telefon pazarında ASUS’un adını çok sık duymuyor olsak da şirket bu alanda da varlığını sürdürüyor. Tayvanlı teknoloji şirketi, özellikle oyun telefonlarıyla zaman zaman adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz yıl ROG Phone 6 Pro, Zenfone 9 ve Rog Phone 6D Ultimate gibi dikkat çekici telefonları kullanıcılarla buluşturan ASUS, çok yakında akıllı telefonlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor.

Yaklaşık beş ay önce çıkan Asus ROG Phone 6D’nin halefi olan ROG Phone 7D, bu hafta Geekbench performans testinde görüldü. Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler sayesinde Asus ROG Phone 7D’nin teknik özelliklerine dair yeni detaylar da gün yüzüne çıktı.

Bildiğiniz gibi ASUS’un akıllı telefonları genelde performans testlerinde zirveye zorlayan cihazlar oluyor. ASUS ROG Phone 7D için de durum pek farklı değil. Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler, telefonun tek çekirdekli testten 2012 puan, çok çekirdekli testten ise 5697 puan aldığını gösteriyor.

Asus ROG Phone 7D 2

ROG Phone 7D, tahmin edildiği gibi Snapdargon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Geekbench perfornans testine tabii tutulan modelde bu yonga setine 16 GB RAM eşlik ediyor. Ama farklı RAM kapasitesine sahip versiyonlar da satışa sunulabilir. Bu konuda detayları öğrenmek için telefonun resmi olarak tanıtılmasını beklememiz gerekiyor.

Geekbench’te yer alan bilgiler sayesinde doğrulan bir diğer detay da telefonun Android 13 işletim sistemiyle satışa sunulacağı oldu. 165 Hz yenileme hızına sahip bir ekranla gelmesi beklenen telefonun, bu yılın ilk yarısında kullanıcılarla buluşacağı tahmin ediliyor. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Teknoloji dünyasının bankası battı