Honor 90 serisinin global lansmanı gerçekleşti

Honor 90

Mayıs ayında Çin’de kullanıcılarla buluşan Honor 90 serisi nihayet dünyaya açılıyor. Telefonun Avrupa pazarındaki lansmanı bu hafta gerçekleşti.

Hayatına Huawei’nin alt markalarından biri olarak başladıktan sonra yoluna bağımsız bir şirket olarak devam eden Honor, akıllı telefon pazarındaki varlığını her geçen gün biraz daha güçlendiriyor. Kısa süre önce Magic serisine yeni modeller ekledikten sonra bu hafta da Honor Play 40 serisini resmi olarak tanıtan şirket, bir yandan yeni telefonlarını kullanıcılarla buluştururken, bir yandan da halihazırda piyasada olan telefonlarını yeni pazarlara taşıyor.

Hatırlarsanız şirket merakla beklenen Honor 90 serisi telefonlarını mayıs ayının son günlerde Çin’de piyasaya sürmüş, telefonun global lansmanının da çok yakında gerçekleşeceğini açıklamıştı. Honor’un sözünü verdiği bu global lansman, nihayet bu hafta gerçekleşti. Aslında geçtiğimiz ay Avrupa pazarına sunulması beklenen Honor 90 serisi, biraz rötarlı da olsa Avrupa pazarına giriş yaptı.

Ne varki şimdilik sadece standart model Avrupa pazarında satışa sunulmuş durumda. Pro modeli ise en azından bir süre daha Çin pazarına özel kalacak gibi görünüyor ki bu modelin Çin dışına hiç çıkmaması da pekala mümkün.

honor 90

Orta segmentin en iyi modelleri arasında yer alan Honor 90, Snapdragon 7 Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Telefonun belki de en dikkat çekici özelliği ise normalde amiral gemisi modellerde görmeye alışık olduğumuz 200 megapiksellik ana lensi.

6.7 inçlik AMOLED bir ekrana sahip telefon, 5000 mAh’lık bir bataryadan güç alıyor. Bir Honor telefonundaki en büyük batarya olan bu 5000 mAh’lık bu bataryanın şarj hızı ise 66 W. 8 ya da 12 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneğine sahip olan telefon kullanıcılara dahili depolama alanı konusunda da iki seçenek sunuyor: 256 ya da 512 GB.

Threads’te şimdiden 95 milyon paylaşım yapıldı