Netflix reklamlı paket kullanıma sunuldu

Netflix yakında parola ile ilgili yeni bir işlem başlatacak

Netflix reklamlı paket kullanıma sunuldu. Reklamlı paket ilk aşamada az sayıda ülkede kullanıcılara sunuluyor.

Bugün artık eğlence dünyasındaki en büyük rekabet gişede değil dijital platformlar konusunda yaşanıyor. Netflix, Disney, Amazon, Warner Bros. Discovery gibi şirketler bu alanda üstünlük sağlayabilmek ve varlıklarını sürdürebilmek için kıyasıya bir rekabete girmiş durumda. Netflix ilk aşamada bu alanın mutlak lideri olsa da son dönemde kan kaybediyor. Öte yandan Disney+ gibi sonradan açılan dijital platformlar aradaki farkı hızla kapatıyor. Bu yüzden Netflix’in zirvedeki yerini koruması için farklı yollar araması gerekiyor.

İşte bu arayış Netflix’i de reklamlı bir paket sunmaya itmiş, şirket geçtiğimiz aylarda reklamlı bir paket çıkarma kararını açıklamıştı. Netflix reklamlı paket için duyurulan 3 Kasım tarihi geldi çattı ve Netflix oldukça umutlu olduğu bu yeni paketi bazı bölgelerde kullanıma sundu. Şimdilik 10 ülkede kullanıma sunulan bu paket önümüzdeki günlerde diğer ülkelerde de kullanıcılara sunulacak.

Reklamlı paketin ilk aşamada sunulduğu ülkeler arasında ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Japonya, İtalya, Brezilya, Fransa, Almanya ve Güney Kore var.

Netflix ve Microsoft arasında gizli anlaşma!

Reklamlı paketin aylık abonelik ücreti diğer paketlerden daha düşük olsa da bu düşük maliyet bazı handikapları beraberinde getiriyor. Elbette bunların başında içerik izlerken karşınıza çıkacak reklamlar geliyor. Bu reklamların süreleri 15 ila 30 saniye arasında değişecek. Netflix, bir saatlik bir bölüm sırasında toplam 4-5 dakikalık reklam gösterileceğini söylüyor.

Öte yandan Netflix’in daha önce lisansını aldığı içeriklerde yaptığı anlaşmalar gereği bazı içerikler bu reklamlı pakette kullanıcılara sunulamıyor. Yani Netflix reklamlı paketin tek handikapı reklamlar değil. Aynı zamanda bazı içerikler de bu pakette yer almıyor.

Netflix reklamlı paketini abonelere aylık 6.99 dolara sunuyor. Bu paketin Türkiye fiyatı henüz netlik kazanmadı ama ABD fiyatı bizdeki karşılığı hakkında daha net bir fikre sahip olmamızı sağlıyor. Şu anda bizde 45.99 TL olan temel paket ABD’de 9.99 dolar. Bu da 6.99 dolarlık reklamlı paketin yaklaşık yüzde 30 daha ucuz olduğu anlamına geliyor. Türkiye fiyatına yüzde 30’luk indirimi uyguladığımızda karşımıza 30-35 TL aralığında bir abonelik ücreti çıkıyor.

Facebook hissedarları Mark Zuckerberg’i kovmak istiyor