Netflix reklamlı paket beklenen ilgiyi görmedi

Netflix reklamlı paket

Geçtiğimiz ay bazı bölgelerde kullanıma sunulan Netflix reklamlı paket, kullanıcılardan beklenen ilgiyi görmedi.

Disney+, Apple TV+, HBO Max gibi güçlü rakiplerin çıkmasının ardından dijital platformlar listesindeki mutlak liderliği sallantıya giren Netflix, zirvedeki yerini korumak adına önemli adımlar atıyor. Hem daha fazla kullanıcı çekebilmek hem de elindeki tutabilmek için farklı yollar arayan Netflix, işte bu amaç doğrultusunda bir reklamlı paket hazırladı.

Çok konuşulan Netflix reklamlı paket 3 Kasım’da kullanıma sunuldu. Bu paketin kullanıma sunulmasının ardından Netflix hisseleri yükselişe geçti. Bu da reklamlı paket hamlesinin piyasalarda iyi karşılandığını gösterdi. Ancak kullanıcı tarafına geldiğimizde aynı etkiyi görmek pek mümkün değil. Çünkü paylaşılan son bilgiler, Netflix reklamlı paketin beklendiği kadar büyük bir etki yaratamadığını gösteriyor.

Netflix reklamlı paket

Netflix, şu ana kadar reklamlı paketin tercih edilme oranına dair resmi bir veri paylaşmadı. Ancak Wall Street Journal tarafından paylaşılan veriler, bu reklamlı pakete ilginin çok yüksek olmadığını gösteriyor. Paylaşılan verilere göre, kasım ayında Netflix’e abone olan kullanıcıların en az tercih ettiği paket reklamlı paket oldu.

Antenna tarafından toplanan verilere göre, Netflix reklamlı paket, kasım ayındaki yeni abonelerin sadece yüzde 9’u tarafından tercih edildi. Yüzde 9’luk bu kesimin yüzde 57’si yeni bir abonelik başlatıyordu. Daha yüksek bir paketten reklamlı pakete inenlerin oranı ise yüzde 43’te kaldı. Bu da 6.99 dolarlık daha uygun fiyatına rağmen reklamlı paketin kullanıcıları pek cezbedemediğini gösteriyor.

Samsung Galaxy S23’ün çıkışı gecikebilir